26 / 04 / 2024

Şehir hastanelerinin kiraları ne kadar

Şehir hastanelerinin kiraları ne kadar

Şehir hastaneleri, bütçeleriyle ve kira bedelleriyle tartışılıyor. CHP, şehir hastanelerini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak. CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, sağlık hastanelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Fikret Şahin'den şehir hastanelerinin kiralarına ilişkin öneri!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, şehir hastanelerini yapan müteahhitlere devletin bu yıl ödemesi gereken 16.4 milyar TL'lik kira ve hizmet bedelini silmesini önerdi.

Şehir hastanelerinin kiralarında yüzde 57 artış!

Şehir hastanelerine ödenecek kira ve hizmet bedeli geçen yıla göre yüzde 57 arttı ve 16.3 milyar dolar oldu...

Şehir hastanelerinde kira sözleşmesi tartışması!

TTB Merkez Konseyi Üyeleri, Sayıştay’ın 2019 Sağlık Bakanlığı Denetim Raporu’nda yer alan tespitlere vurgu yaparak, kamuyu zarara uğratan şehir hastaneleriyle yapılan sözleşmelerin “tazminatsız feshedilmesi” gerektiğini belirtti.

Şehir hastanelerinin kiraları gizleniyor mu?

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı mali tablolarını yayınladı. Fakat bu tablolarda şehir hastanelerine ödenen kira bedellerine yer verilmemesine tepki gösterildi. 

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Uluslararası kira fiyat endeksi raporuna göre Avrupa’nın en pahalı şehri belli oldu. Söz konusu rapora göre en pahalı şehir konutların ortalama 2 bin 200 Euro kiraya verildiği Amsterdam oldu.

Şehir hastanelerinin satışına ilişkin kritik açıklama: Körfezli yatırımcıyla görüşme sürüyor!

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada, daha küçük tesisleri tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen 22 şehir hastanesinden bir tanesinin Körfezli bir yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Şehir hastanelerinin kira bedeli 2024’te yüzde 108 artacak! Bir günlük kira bedeli 229 milyon TL!

Şehir hastanelerinin kira bedellerinin 2024 yılında yüzde 108 artacağı açıklandı. Ayrıca, 17 şehir hastanesine 25 senede aktarılacak parayla her biri 600 yataklı 875 adet devlet hastanesinin yapılabileceği belirtildi.

Şehir Hastaneleri personel alımı yapacak! Adaylarda KPSS şartı aranmayacak...

Şehir Hastanesi personel alımlarının başladığı açıklandı. Bu kapsamda alım yapılacak kadrolar ve Türkiye’nin farklı yerlerindeki şehir hastanelerinin çıktığı personel alım detayları verildi. İşte haberin ayrıntıları...

Memurlar fahiş kiralara karşı ‘büyükşehir tazminatı’ talep etti!

Yükselen kiralar memurların belini büktü. Doğudan batıya istenen tayinler yüksek kiralardan sonra tam tersine döndü. Bu kapsamda, Memurlar fahiş kiralara karşı ‘büyükşehir tazminatı’ talep etti. İşte detaylar...

İstanbul’da kiralar uçuşa geçti! Ev kiralamak isteyen 12 bin lirayı gözden çıkaracak…

Kahramanmaraş depreminin ardından uzun yıllardır büyük deprem beklenen İstanbul’da, kiralık emlak fiyatları adeta uçuşa geçti.  Depreme karşı zemini sağlam yerlere taşınmak isteyenlerin de etkisiyle kiralar artış eğilimine girerken, Şile, Ataşehir ve Beşiktaş kiraların en fazla yükseldiği ilçeler ol

İstanbul'un merkezinde kaçış başladı! Kiralar uçtu, şehir içi göç arttı!

Ev kiralarındaki yükseliş, Nisan ayında yeni bir rekora imza atarken şehir içi göç dalgasının da hızlandığı görüldü. Yaşadığı merkezden daha uygun fiyatlı çeper ilçelere taşınanlar ve merkezde kendi konutunu daha yüksek kiraya vererek çeperlerde oturmayı seçenler bulunuyor. 

Şehir hastanelerinin kira giderleri ne oldu?

2020 senesinin ilk 10 ayında 4,5 milyar TL olan şehir hastanelerinin kira giderleri, 2021 senesinin aynı döneminde 9 milyar TL oldu.

Şehir hastanelerinde ticari alanların kiraları ödenmiyor iddiası!

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı Sayıştay raporunda, şehir hastanelerinde, hastaneleri inşa eden şirketlerin işlettiği ticari alanlara ilişkin usulsüzlüklere yer verildi. Buna göre, ticari alanlar için kira ödenmediği ileri sürüldü.

Fikret Şahin: Şehir hastanelerinin kira-hizmet bedeliyle 62 hastane yapılabilir!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin yaptığı açıklamada, şehir hastanelerinin kira-hizmet bedeliyle toplam 62 hastane inşa edilebileceğini söyledi.

Şehir hastanelerinin kira bedelleri ne kadar?

SES ve Ankara Tabip Odası şehir hastanelerinin kira bedelleri hakkında çalışma gerçekleştirdi. 

2022 bütçesinde şehir hastaneleri için 14.1 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

2022 yılı bütçesinde sağlık için ayrılan kaynakta en büyük payın sahibi şehir hastaneleri oldu. Şehir hastanelerinin kiraları için 14 milyar 91 milyon 904 bin TL ödeme yapılacak. 

Şehir hastanelerinin kira bedelleri ilk altı ayda ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü Temmuz 2021 merkezi bütçe verilerini duyurdu. Rekor seviyelere ulaşan kalemlerden biri de şehir hastanelerinin kiralarının içinde olduğu ‘bina kiralaması giderleri' oldu.

Şehir hastanelerinin kiraları ne kadar Haberi

Şehir hastanelerinin kiraları ne kadar

Şehir hastaneleri, bütçeleriyle ve kira bedelleriyle tartışılıyor. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; CHP, şehir hastanelerini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak. 

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, sağlık hastanelerinin sözleşmelerinin sağlık hizmetlerinin tek elden ve devlet tarafından verilmesi gerektiğine hükmeden Anayasa'nın 56. Maddesine aykırı olduğunu ileri sürdü. 

Peş peşe hizmete sunulan şehir hastaneleri bütçeleri ve kira bedelleriyle gündemden düşmüyor. CHP'nin doktor milletvekillerinden Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı tarafından bazı yetkilerin özel şirketlere devredildiğini iddia etti. 

"ANAYASA'YA AYKIRILIK OLUŞTU"

Anayasa'nın 56. maddesini anımsatan Şahin, "56 maddede 'Devlet, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler' deniliyor" diye konuştu. Söz konusu sözleşmelerledevletin yani Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilerinin şirketlere...