29 / 03 / 2024

Fikri Işık'tan TOKİ modeliyle sanayiciye fabrika yapma önerisi!

Fikri Işık'tan TOKİ modeliyle sanayiciye fabrika yapma önerisi!

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a TOKİ modeliyle sanayiciye fabrika yapma önerisi nedeniyle teşekkür etti...




Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'de bugün bir işsizlik problemi var bir de işçisizlik problemi var. Bir tarafta iş bulamayan gençlerimiz var, bir tarafta da aranan eleman bulamayan, ara eleman demiyorum aranan eleman bulamayan sanayicilerimiz, girişimcilerimiz var. Bu sürdürülemez bir yapıdır" dedi. Türkiye'nin tasarruf oranlarının yetersiz olduğunu, sanayicinin elindeki 3-5 kuruşu da arsaya yatırdığını belirten Işık, Yeni bir modeli olgunlaştırmak üzereyiz.Sanayi gayrimenkul yatırım ortaklığını kuralım. Biz öncelikle kamu arazilerini alalım, eğer kamulaştırma ihtiyacı varsa onu da yapalım. Sanayiciden projesini alalım, o projeye uygun bina yapalım. İster kiraya verelim, isterse aynı 30 yıl vadeyle satalım. Kalkınmada öncelikli bölgelerde biz zaten arsayı bedava veriyoruz ama veya yüzde 70-80 hibe veriyoruz ama hala yatırımcıyı tam çekemiyoruz. 

Sanayicimizin elindeki o sermaye işletme ve makine teçhizata kalsın. İstiyoruz ki sanayici çok fazla bankaya ihtiyaç duymadan tekerleğini döndürsün" dedi. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise  TOKİ  modeliyle sanayiciye fabrika yapma önerisi nedeniyle Bakan Fikri Işık'a teşekkür etti. 



Ege Telgraf


Geri Dön