28 / 03 / 2024

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Son günlerde haksız tahliye talep eden hak sahipleri gündemde. Fakat açılan davalar gösterdi ki bu durumu fırsata çeviren ve kirasını ödemeyen kiracılarda bulunuyor. Kiracının tahliye oyunu sebebiyle kira gelirleri ile yaşamak zorunda olan çok sayıda konut sahibinin mağdur olduğu iddia ediliyor.



Son günlerde yasal oranı aşan miktarlarda zam yapan ya da evi daha yüksek fiyatla kiraya vermek için haksız tahliye talep eden hak sahipleri gündemde. Fakat açılan davalar gösterdi ki bu durumu fırsata çeviren ‘Ne de olsa tahliye uzun sürüyor’ düşüncesiyle kirasını ödemeyenler, hak sahiplerini 2 seneye aşkın süre oyalıyor. Kiracının tahliye oyunu sebebiyle kira gelirleri ile yaşamak zorunda olan çok sayıda konut sahibinin mağdur olduğu iddia ediliyor.

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Son aylarda milyonlarca kişi için en önemli konuların başında ev kiraları geliyor. Taşınacaklar kiralık ev bulmakta zorluk yaşarken, kiracılar da talep edilen zamlar karşısında zor durumda olduklarını belirtiyor. Yüksek kira artışını fırsata çeviren bazı hak sahipleri farklı yollarla mağdur oldukları izlenimi veriyor. Kimi yasal oranın üzerinde zam yaparken, kimi de evi daha fazla fiyatla kiraya vermek için haksız Tahliye talebinde bulunuyor. Gayrimenkul hukuku uzmanı avukat Ali Güvenç Kiraz hak sahipleri ile kiracıları arasında yaşanan kira sorunlarını değerlendirdi.  Özellikle kira gelirleri ile yaşamak zorunda olan birçok mal sahibinin ciddi mağduriyet yaşandığına dikkat çeken Kiraz, “Kiracı olarak girdiği mülkte bir süre düzenli olarak kira ödeyen bazı kiracılar, birden kira ödememeye başlıyor. Tahliyenin uzun süreceğini görerek tahliyeye kadar kira bedelini ödemeyerek mal sahiplerini mağdur ediyor. Tahliye kararının 2-2.5 yıl sürmesi sonrasında da taşınmazı borçlarıyla terk ederek başka bir yerde aynı sürece devam ediyorlar” dedi.


Geri Dön