26 / 04 / 2024

Fiyatlar zamlandı ama piyasada otomobil bulunamıyor!

Fiyatlar zamlandı ama piyasada otomobil bulunamıyor!

Çip krizi, hammadde ve taşıma maliyetlerinin artışı  dünyanın genelinde otomobil fiyatlarının yükselmesini tetiklerken, Türkiye'de ise bunlara ek olarak döviz kurları ve enflasyonun eklenmesiyle otomobil fiyatlarına fahiş oranda zam geldi. Buna karşın bayilerde araç bulunamıyor.



Vatandaşların her markadan araç alabilmesini kolaylık sağlamak için ÖTV muafiyet limiti değiştirilirken, araç almayı düşünenler için sıfır araç fiyatlarının ne kadar zamlandığı da en merak edilen konuların başında geliyor.

Bugün Resmi Gazete, Hazine ve Maliye Bakanlığının, Özel Tüketim Vergisi Listesi (II) (Seri No: 11) ve Haberleşme Vergisinin Tebligatına İlişkin Ortak Tebliğ (Seri No: 21) Hakkında Ortak Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Duyuru ve Motorlu Taşıtlar Vergisi Ortak Tebliği (sıra numarası: 55) yayınladı.

Fiyatlar zamlandı ama piyasada otomobil bulunamıyor!

Buna göre, engelli vatandaşlara araç alırken uygulanan ÖTV muafiyetinin limiti 450 bin 500 TL'den 1 milyon 4 bin 200 liraya çıkarıldı. Motorlu taşıtlar vergisi genelgesinde, 2022 yılı için yüzde 122,93 olarak açıklanan yeniden değerleme oranı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirine bağlı olarak 2023 yılı motorlu taşıtlar vergisi tutarının tespitinde uygulanmak üzere yüzde 61,5 olarak netleştirildi.


Geri Dön