20 / 04 / 2024

Flaş açıklama geldi! Dolar krizi kapıda!

Flaş açıklama geldi! Dolar krizi kapıda!

Büyük yatırım bankası Morgan Stanley, 12 ay içerisinde piyasadan toplamda 2,2 trilyon dolarlık likiditenin çekileceğini öngörüyor.



Küresel olarak gözlenen enflasyon artışının ardından ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası,tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs döneminde ekonomiyi canlandırmak için enjekte ettikleri nakitleri geri çekeceklerinin sinyallerini verdi.

Federal Rezerv'in bu yıl beş kez faiz artıracağı beklentisi de artmış oldu. İngiltere Merkez Bankası da üç ayda ikinci kez faiz oranlarını artırdı. Morgan Stanley analistleri ise bu dört büyük bankanın bilançolarının Mayıs ayında zirve yapacağını ve gerileyeceğini belirtti.

Morgan Stanley 2,2 milyar doların piyasadan çekileceğini söyleyerek, şu bilgileri verdi...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön