25 / 04 / 2024

Folkart Yapı ve Çeşme Belediyesi'nden deniz dolgusu açıklaması!

Folkart Yapı ve Çeşme Belediyesi'nden deniz dolgusu açıklaması!

Çeşme Belediyesi ve Folkart Yapı, Sözü Gazetesi'nde çıkan "deniz dolgusu" haberine yönelik açıklama yaptı..



Folkart Yapı A.Ş'nin Sözü Gazetesi'nde çıkan haberine karşı çifte açıklama geldi. Çeşme Belediyesi ve Folkart Yapı iddiaların doğru olmadığını açıkladı. 


Haberin gerçek dışı olduğunu iddialarla kanıtlayan Başkanı Muhittin Dalgıç, Ardıç Mahallesi’ndeki deniz dolgusunun 1975’te de  var olduğunu Harita Genel Komutanlığı’ndan elde edilen hava fotoğraflarıyla kanıtladı. 


Açıklamada şunlar kaydedildi;

Söz konusu taşınmazın deniz tarafında kalan ve deniz dolgusu yapıldığı ifade edilen alan, Harita Genel Komutanlığı’ndan elde edilen 1975 yılına ait hava fotoğraflarında ve 1978 yılı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı onaylı halihazır haritalarda aynı şekliyle görülmektedir. Taşınmazın deniz tarafında kalan alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisi dahilinde olup Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin alınmadan hiçbir faaliyette bulunulamaz. Uygulama İmar Planları, 1984 tarihli haliyle, aynı nitelikte bulunan ve geçmişten günümüze geçen süreçte kullanım kararları ve yapılaşma koşullarında hak edici nitelikte hiçbir değişiklik yapılmayan taşınmaz ve taşınmazın deniz tarafında kalan haritalarda görülen dolgu alanına ilişkin olarak; belediyemiz tarafından herhangi bir düzenleme ya da müdahale yapılmadığı açıkça ortadadır. Çeşme Belediyesi tarafından yasa ve yönetmeliklere aykırı hiçbir özel ya da tüzel kişilik, kurum veya kuruluşa özel bir düzenleme yapılmamış, hak tesis edilmemiş ve edilmeyecektir.” 


Folkart Yapı ise şu şekilde açıklama yaptı;

“Ülkemizde kutuplaşmanın sözcülüğüne soyunmuş bir gazetede, 2015 yılından bugüne dek Folkart ve Mesut Sancak hakkındaki haberler; düşmanlık duygusu, hakaret ve karalama yöntemiyle, ‘çamur at izi kalsın’ anlayışıyla, asılsız bilgilerle donatılarak yapılmaktadır. Bir bölümü 1967 yılı, tamamı ise 1978 yılında yapılan sabit belgeli deniz alanındaki dolgu, Folkart tarafından yapılmış gibi gösterilmiştir. İşte bu haber; vicdansızca ve açıkça yalan üzerinden kurgulanmıştır. Haklı davalarımız sonucu kazandığımız tazminatları da, söz veriyoruz ki yine güzel İzmirimiz için harcayacağız.”  


Star


Geri Dön