25 / 04 / 2024

Forbes'in zenginleri fakirleşti! Peki yeni en zengin kim?

Forbes'in zenginleri fakirleşti! Peki yeni en zengin kim?

Teknoloji devleri Tesla ve SpaceX'in CEO'su  Elon Musk, Forbes 400 sıralamasında ilk kez birinci sıraya çıktı. Diğer yandan bu yıl global sıkıntı kendini Forbes'te de gösterdi ve listedeki zenginlerin toplam geliri 14 yıl sonra ilk kez azaldı.



Elon Musk, geçen yıla göre servetini 60 milyar doların üzerinde  artırarak 2022'de ilk kez ABD'nin en zengin 400 iş adamı listesine ilk sıraya yükseldi. 

Dev teknoloji şirketlerinin sahibi Elon Musk 2022'de 4 yıl üst üste birinci sırada yer alan eski Amazon CEO'su Jeff Bezos'u ikinci sıraya itti.

ABD'nin en zengin iş adamı olan Musk'ın bunu Tesla hisselerindeki yüzde 11'lik hisse artışına borçlu olduğu belirtildi.

Bezos artık ikinci sırada

Amazon hisselerinde yüzde 27'lik bir kayıp yaşayan Bezos ikinci sıraya düştü. 3. ise eşiyle birlikte kurduğu vakfa 20 milyar dolar bağış yapmasına rağmen yazılımcı ve yatırımcı iş adamı Bill Gates oldu.

En zengin ABD'li iş insanı listesindeki ilk 20 kişinin 1,6 trilyon dolar değerindeki servetinin, Forbes 400'ün toplam servetinin yüzde 40'ına karşılık geldiği belirtildi.

Forbes in zenginleri fakirleşti! Peki yeni en zengin kim?

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ise geçen yıl 3. sıradaydı ancak bu yıl 11. sıraya gerileyerek ilk 10 dışı kaldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön