24 / 04 / 2024

Fransız Kültür Merkezi Pergel Grup tarafından yenilendi!

Fransız Kültür Merkezi Pergel Grup tarafından yenilendi!

İstanbul’un en karakteristik lokasyonlarından birinde bulunan İstanbul Fransız Kültür Merkezi’ nin enstitü lokalinin ve sınıflarının renovasyon işleri, Pergel Grup A.Ş tarafından yaz aylarında gerçekleştirildi...



Yıllardır Fransız kurum ve kuruluşlarına hizmet veren Pergel Grup A.Ş tarafından hayata geçirilen projede,  sadelik ve şıklık ön planda tutulurken,  tarihi dokuya uyum da unutulmadı.

18. Yüzyılda denizcilere sığınak ve düşkünler yurdu olarak hizmet veren basit bir baraka iken; 19. yy’da yerini büyük bir hastaneye bırakan bu yerleşim, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla birlikte  Fransa Başkonsolosluğu’na dönüştü. Bu dönüşümün ardından, Fransız Kültür Merkezi de buraya yerleşti.

Fransız Kültür Merkezi’nin görevleri arasında;  Fransız dilinin öğretimi, ilköğretim ve üniversite alanında işbirliği, bir kaynak merkezi olma ve medyatek aracılığıyla çağdaş Fransa üzerine bilgi ve belge yayımı, görsel-işitsel, tiyatro, dans, bilim ve teknik kültürü, kitap ve yazı, görsel sanatlar gibi tüm alanları içine alan kültürel ve sanatsal işbirliğinin kurulması bulunuyor. 

Varoluş nedenini öncelikli olarak “kültürler arasında karşılaşmalar yeri” olarak gören Fransız Kültür Merkezi, inşaat sektöründe faaliyet gösteren; mühendislik ve mimarlık alanında uzmanlaşan Pergel Grup A.Ş’nin tarihi ve kültürü birleştiren renovasyon çalışmasının sonucunda yeni dönemde de lokalinde konuklarını etkili bir atmosferde ağırlamaya ve sınıflarında öğrencilerini karşılamaya hazır.



Geri Dön