24 / 04 / 2024

Fuat Oktay'dan kira desteği açıklaması!

Fuat Oktay'dan kira desteği açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, belirli sektörlere yönelik KDV indirimi ve işyeri kira stopajı indirimi kapsamında 15 milyar lira tutarında vergi indirimi sağladıklarını belirtti ve kısıtlamalardan doğrudan etkilenen esnafa üç ay süreyle gelir kaybı ve kira desteği sunduklarına dikkat çekti.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 yılı bütçesinin tümü üzerinde hükümet adına konuştu.

Oktay, toplumun çeşitli kesimlerine destek sağlamak için hayata geçirdikleri mali tedbirlerin toplam tutarının 551 milyar TL'yi geçtiğini belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2021 yılı bütçesi ile hayata geçirdikleri Performans Esaslı Program Bütçe Sistemi'nin, şeffaflığı ve hesap verilebilirliği öne çıkardığını vurgulayan Oktay, bütçenin eğitimden sağlığa, ulaştırmadan tarıma, turizmden sanayiye ülkenin kalkınma planlarına ve gelecek vizyonuna uygun olarak hazırlandığına dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, salgın sürecinde uygulamaya koydukları ekonomik önlemler kapsamında bütçeden bugüne kadar 40 milyar TL'lik doğrudan harcama yaparak vatandaşın ve girişimcilerin yanında olduklarını belirtti. 

Yaklaşık 30 milyar TL tutarında vergi ödemesini ve 40 milyar TL tutarında SGK ödemesini ertelediklerini dile getiren Oktay, belirli sektörlere yönelik KDV indirimi ve işyeri kira stopajı indirimi kapsamında 15 milyar TL tutarında vergi indirimi yaptıklarını ifade etti. 

Kredi Garanti Fonu'ndan sağlanan imkanları çoğaltarak esnaf, sanatkar ve tüccarlara Hazine faiz destekli kredi sunduklarına vurgu yapan Oktay, "Bu çerçevede, toplumumuzun çeşitli kesimlerine destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz mali tedbirlerin toplam tutarı 551 milyar lirayı aşmıştır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında pazartesi günü gerçekleştirdikleri kabine toplantısında, Kovid-19 salgınının ekonomik etkileri ile mücadele kapsamındaki mali önlemlerin genişletilerek sürdürülmesini kararlaştırdıklarını anımsatan Oktay, uygulanmakta olan stopaj ve vergi indirimi gibi uygulamaların süresini 1 Haziran 2021'e kadar uzattıklarını, kısıtlamalardan doğrudan etkilenen esnafa üç ay süreyle gelir kaybı ve kira desteği sunduklarını kaydetti.

5 soruda 'esnafa kira yardımı' tüm detaylarıyla!

Esnafa kira yardımı ne kadar yapılacak?


Geri Dön