28 / 03 / 2024

G-20 Zirvesi liderleri nerelerde misafir edilecek?

G-20 Zirvesi liderleri nerelerde misafir edilecek?

Dünya liderlerini buluşturacak olan G20 liderler zirvesi nedeniyle Belek'te 15-16 Kasım tarihleri arasında akreditasyonu olmayan hiç kimse giremeyecek.



Türkiye'nin dönem başkanı olduğu G20 zirvesi sebebiyle dünya ekonomisine yön veren ülkelerin liderleri Belek'te buluşacak.



Hangi otelde hangi lider ve heyetlerinin kalacağı ülkelerin talepleri doğrultusunda Türk Dışişleri Bakanlığı belirliyor. Giderleri, her ülkü kendisi karşılayacak. Zirveye İspanya, Azerbeycan ve Malezya G20 dışında misafir olarak katılacak. Zirveyi 2 bini yabancı 3 bin basın mensubu takip edecek.


Beş yıldızlı otellerde her türlü konfor mevcut. Özel aşçı ve hizmetlisi olan kral dairelerde konuklar istedikleri takdirde hizmetlerinin görülmesi için 'burler' (uşak) ulaşımları için limuzin veye helikopter tahsis edilebilecek. 



İşte liderlerin konaklayacakları oteller ve özellikleri:


Uçkum Mevkii


Belek'in bu bölgesinde 10 otel var. Liderlerin konaklaması için 5 otel kiralandı. İç Santa, Sirene, Belek Resort, Kempinski Hotel, The Dome, Riu Kaya, Kaya Palazzo ve Crystal Tat Beach.



Taşlıburun Mevki


Zirvenin gerçekleşeceği Regnum Carya'nın da yer aldığı mevkide dokuz otel var. Bu otellerden altısında liderlerin kullanımına sunulacak. Regnum Carya, Şentido Zeynep Golf, Pappilan Belvin, Bellis De Luxe, Calısta Luxury ve Sueno Hotel. 



Hangi Lider Nerede Kalacak?


 


Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türk Heyeti: Regnum Carya, Zeynep Golf Resort



Regnum Carya Golf & Spa Resort, Kadriye Bölgesi Üç kumtepesi Mevkiinde bulunmaktadır.Şehir merkezine 45km., Havaalanına 35 km., Denize sıfır mesefededir.

Çam ağaçlarıyla çevrili otel toplam 1.050.000 m2 alan üzerine konumlandırılmış olup 750.000 m2'si golf kulübü, 300.000 m2'si otel alanından oluşmaktadır. 



ABD Başkanı Barack Obama: Regnum Carya Golf & SPA Resort, Amerikan heyeti ise Calişta Otel ve Papillon Belvin. 



Regnum Carya Golf & SPA Resort, çam ağaçlarıyla çevrili otel toplam 1.050.000 metrekare alan üzerine konumlandırılmış olup 750.000 metrekare'si golf kulübü, 300.000 metrekare'si otel alanından oluşmaktadır.



Kusursuz bir mimariyle tasarlanan otelde, golf'ün dinlendirici yeşili ve Akdeniz’in heyecan verici mavisi ile bütünleşiyor.


 

Almanya Başbakanı Angela Merkel: Kempeniski Hotel The Dome



Kempinski Hotel The Dome; Antalya Uluslararası Havaalanı'a 25 dakika, şehir merkezine 45 dakika uzaklıkta olup Belek - Kadriye'de yer almaktadır.

Kempinski Hotel The Dome; Lale Restoran, Cilantro Restoran, Traders’ Spice, Palm Pavilion Bar & Grill ve Mez Zeh Lounge Restoranları ile Türk, İtalyan, Asya mutfağının seçkin örneklerini sunmaktadır. Kempinski Hotel The Dome, 74 m2, 106 m2 ve 56m2 büyüklüğünde, toplam 5 adet olan toplantı odalarının yanı sıra daha büyük organizasyonlar için 573 m2 bir balo salonuna sahipti



Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geunhyer: Cornellia Diamond


12 bin m’lik havuz, 4 bin m²’lik çocuk alanı, 27 delikli Nick Faldo imzalı Golf sahası ve 5 bin m²’lik muhteşem Crassula Spa’sı oluyor. Tesiste misafirler, girişte hoşgeldiniz ikramı ile karşılanır ve tüm odalara girişte meyve tabağı servis ediliyor.


 

Suudi Arabistan Kralı Salman: MaxxRoyal


3000 m²’lik alana sahip olan Dino Land içerisinde; 1 adet küçük göleti, dino yumurtası ile fotoğraf köşesi, 5 adet kuş dinozoru, 2 adet yavru dinozor, 1 adet iskelet dinozor, 10 adet hareket eden dinozor olmak üzere konuklarına gün boyunca değerlendirebilecekleri bir eğlence alternatifi sunuyor.1.040.500 m² alan üzerine kurulu tesisin 531 odası bulunuyor.


 

Fransa Cumhurbaşkanı Françoiz Hollande: Bellis De Luxe


Belek turizm merkezine 5 km uzaklıkta olan Bellis Hotel, Kadriye ilçe merkezine ise 3 km. uzaklıktadır. Belek ve Kadriye'de bulunan 13 farklı Golf sahasına isterseniz aracılığımız ile rezervasyon yaptırabilir. 132.000 m² alan üzerine kurulu tesisin toplam 556 odası bulunuyor. 



İspanya Başbakanı Mariano Rejoy: Bellis De Lux



Belek turizm merkezine 5 km uzaklıkta olan Bellis Hotel, Kadriye ilçe merkezine ise 3 km. uzaklıktadır. Belek ve Kadriye'de bulunan 13 farklı Golf sahasına isterseniz aracılığımız ile rezervasyon yaptırabilir. 132.000 m² alan üzerine kurulu tesisin toplam 556 odası bulunuyor.


 


Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peia Nietto: Bellis De Luxe



Belek turizm merkezine 5 km uzaklıkta olan Bellis Hotel, Kadriye ilçe merkezine ise 3 km. uzaklıktadır. Belek ve Kadriye'de bulunan 13 farklı Golf sahasına isterseniz aracılığımız ile rezervasyon yaptırabilir. 132.000 m² alan üzerine kurulu tesisin toplam 556 odası bulunuyor. 


Hindistan Başbakanı Narerdra Modi: Spice Otel




İskele mevkiindeki tesis, Antalya Havalimanı'na 35 km ve Antalya merkeze 40 km mesafede konumlanıyor. Tesisin, özel iskelesi ve 270 m uzunluğunda kumsal plajı bulunuyor.

Spice Hotel & Spa 270 m uzunluğunda bir sahile ve iskeleye sahip. 



Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping: Maxx Doyal



Kiriş mevkinde bulunan tesis, Kemer merkeze 6 km, Antalya'ya 50 km ve Antalya Havalimanı'na 60 km mesafede konumlanıyor. Denize sıfır konumdaki tesisin kendine ait her biri 200 metre uzunluğunda 2 adet koyu. 


Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma: Sirene Belek


6 kattan oluşan 1 ana bina ve villalar mevcuttur. Toplam 217 standart junior suit oda bulunmaktadır, bu odalardan 4 tanesi engelli misafirler için dizayn edilmiştir. Toplam 125 adet superior deluxe oda bulunmaktadır. 


Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rosseff: Maxx Royal


Kiriş mevkinde bulunan tesis, Kemer merkeze 6 km, Antalya'ya 50 km ve Antalya Havalimanı'na 60 km mesafede konumlanıyor. Denize sıfır konumdaki tesisin kendine ait her biri 200 metre uzunluğunda 2 adet koyu ve 400 metre uzunluğunda plajı ile 30 metre uzunluğunda. 


Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kırcdiner: Ela Qua Lity



Belek-İskele Mevkii'nde 110.000 m2 alan üzerine kurulmuş olup tesiste toplam 583 oda ve 1200 yatak kapasitesi ile iki bloktan oluşan ana binası, villaları, bağımsız iki katlı bloklarda ortak havuz kıyısında yer alan aile odaları ve suitleri ile tatilinize yeni bir anlayış getirecek tesis Antalya havalimanına 25 km., Antalya şehir merkezine 35 km., en yakın yerleşim birimi Belek'e 2 km., Denize sıfır mesafededir.


Zeynep Golf Resort-


Yeni Akit


Geri Dön