20 / 04 / 2024

Galataport'ta çalışmalar hızlandı!

Galataport'ta çalışmalar hızlandı!

Galataport projesinde çalışmalara hız verildi. Proje kapsamında İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin bulunduğu 4 Numaralı antrepo yıkıldı.



Galataport projesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi kapsamında İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin bulunduğu 4 Numaralı antrepo da yıkım gerçekleşti. 

2016'da çalışmalarına başlanılan Galataport projesinde sona yaklaşılıyor. Karaköy Rıhtımından Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampusuna kadar uzanan 1.2 kilometrelik sahil şeridinde çalışmalar hızlandı.

 

Galataport ta çalışmalar hızlandı!

 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre limanın Karaköy yönünde yer alan tek ve iki katlı yolcu kabul ve pasaport işlemlerinin yapıldığı eski binalar ve antrepolar ve Tarihi Karaköy Ana Yolcu Salonu yıkıldı.

İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin 3 yıl süresinden sonra aynı yerde yeniden yapılan binasına dönmesi bekleniyor. Proje bittiğinde, İstanbul Limanı’na 6 binden daha fazla yolcu kapasiteli dev yolcu gemileri yanaşabilecek.

 

Galataport ta çalışmalar hızlandı!

 

GALATAPORT PROJESİ NEDİR?
Galataport projesi olarak adlandırılan Karaköy Salıpazarı Limanı, 2013'te Doğuş Holding'e 702 milyon TL bedelle satılmıştı. 2015 yılında çalışmalarına başlanılan projede 2016'da izinler alınmıştı. Karaköy Salıpazarı Limanı inşaatının 2018 yılında bitmesi bekleniyor. 

 

 

Galataport ta çalışmalar hızlandı!


Geri Dön