24 / 04 / 2024

Galatasaray tesisi için Kemerburgaz’a imar onayı!

Galatasaray tesisi için Kemerburgaz’a imar onayı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kemerburgaz’daki 12,6 hektarlık ormanlık arazisi imara açıldı. İmara açılan alana Galatasaray Spor Kulübü için de tesis yapılacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'un Kemerburgaz bölgesinde bulunan 12,6 hektarlık ormanlık arazisnin imar planı değişti. Değişiklikte alanın imara açıldığı açıklandı.

İmara onay

Birgün Gazetesi'nden Uğur Şahin'in haberine göre, ormanlık alana Galatasaray Spor Kulübü için spor tesisleri kurulacak. 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile Kapalı Spor Tesisi Alanı ve Ağaçlandırılacak Alan amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı onaylandı.

TOKİ ve Emlak Konut anlaştı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ortaklığında anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre, Florya’da bulunan, 6.6 hektarlık Galatasaray Metin Oktay Tesisleri Kemerburgaz’daki 12,6 hektarlık alana taşınacak. 

Orman Genel Müdürlüğü'nden olumsuz görüş

İmar planına ilişkin Orman Genel Müdürlüğü, ‘olumsuz’ görüş verdi. Müdürlükten yapılan açıklama şu şekilde: “Ormanlık alanların ve orman alanı olarak kullanılmak üzere idaremize tahsis edilmiş veya tahsis işlemleri devam eden üzerlerinde ormanın devamı niteliğinde fiili orman varlığı bulunan alanların İmar Planlarına konu edilmesi Anayasa ve 6831 sayılı Orman Kanunu hükümlerine aykırıdır. Bu nedenle ormanlık alanlar ve orman rejimine alınmış alanlar imara yani iskân alanı oluşturmaya konu edilmemelidir.”


Geri Dön