19 / 04 / 2024

Galatasaray, TT Arena'ya yakın arsa arıyor!

Galatasaray, TT Arena'ya yakın arsa arıyor!

Metin Oktay Tesisleri’nden taşınmak isteyen G.Saray’ın ilk şartı yeni tesislerin Avrupa yakasında yer alması. Limitli saha imkanını artırmak için de 150-200 dönüm yer isteyen yönetim TT Arena’ya uzak yerleri de elinin tersiyle itiyor.



G.SARAY Başkanı Dursun Özbek, Riva ve Florya projeleri için en kritik haftasına başladı... 22 Ekim’de yapılacak genel kurulda üyelere iki projeyi de anlatıp onay isteyecek olan Özbek’in en yoğun mesaisi ise Florya projesi üzerinde geçiyor. Hafta boyunca Florya karşılığında alınacak yeni arazi için çalışmalar yapan ve artık son aşamaya gelen Özbek’in en çok üzerinde durduğu 3 konu ise şöyle:


1- MUTLAKA AVRUPA YAKASINDA OLACAK!

Metin Oktay Tesisleri’ni terk etmek için sarı-kırmızılı yönetim yeni bir arazi bekliyor. Bu konudaki görüşmelerde yönetimin ilk şartı ise bu alanın kesinlikle Avrupa kıtasında olması. Yönetimde de yapılan görüşmelerde Beşiktaş örneği de verildi ve Avrupa yakasında kurulan Beşiktaş’ın Anadolu yakasında antrenmanlarını yaptığının altı çizildi ve F.Bahçe ile Beşiktaş gibi Anadolu yakasında antrenman tesisi kurulmasının önüne set çekildi. 


2-EN AZ 150-200 DÖNÜM ARAZİ İSTEDİLER 

yönetim yeni alana çok sayıda futbol sahası ve altyapı için tesis yapmak istiyor. Bu nedenle de yapılan görüşmelerde en az 150 dönümlük bir arazi isteğinde bulunan sarı-kırmızılılara bu alan için birden çok yer gösterilirken G.Saraylı idareciler de bu seçenekler üzerinde çalışmalar yapıyor. Masaya yatırılan bu öneriler içinden en uygun olanı kabul edilecek.

 

3- FLORYA’DAN DAHA UZAKTA OLMASIN! 

YÖNETİM kendilerine önerilen bazı alanları direkt geri çevirdi. Bundaki ana etkenlerden biri de Florya Metin Oktay Tesisleri’nden daha uzak bir arazinin kendilerine gösterilmesi. Yönetim Florya-Türk Telekom Arena arasındaki mesafenin daha da uzamasını istemiyor. Bu nedenle Arena’ya daha yakın bir alan talep edildi. 


Vatan 


Geri Dön