20 / 04 / 2024

Galatasaray’da Florya bilinmezliği!

Galatasaray’da Florya bilinmezliği!

Galatasaray SK ile Emlak Konut GYO arasında devir pazarlıkları başladı... Sarı kırmızılılar, projesinin iptal edildiği Florya arazisini geri alabilmek için temaslara başlarken konu ile alakalı olarak birçok soru yanıt bekliyor.




Galatasaray için büyük önem taşıyan Riva ve Florya konularında adeta yeni bir dönem başladı. Sözcü'den Mesut Yıldırım'ın haberine göre, Divan Kurulu toplantısında Başkan Yardımcısı Kaan Kançal'ın, “Emlak Konut'la anlaştığımız günün bir gün önceki pozisyonuna dönmek hedefindeyiz” konuşması ile başlayan pazarlıklarda Mustafa Cengiz yönetimi 23 dönümü kendilerine ait olmak üzere 43 dönümlük alanı geri almayı planlıyor.

NEREDEN NEREYE

Emlak Konut ile Nisan 2018 tarihinde yapılan ihaleyi Öz-Er-Ka İnşaat kazanmıştı. 63 bin 230 metrekarelik arazide hayata geçirilecek proje için 2.250 milyar TL ön gören firma, şirket payı 832.5 milyon TL taahhüt etti. Gelirin yüzde 28.57'si Galatasaray kulübüne ait olacaktı ve Sarı-kırmızılılar, Florya'dan 237.8 milyon ve Riva'dan 761.6 milyon lira olmak üzere 1 milyar lira gelir sağlayacaktı.

Cevap bekleyen sorular:

1- Florya arazisi konut imarlı olarak mı yoksa yine eski haliyle, spor alanı olarak mı geri alınacak?
2- 23 dönüm dışında kalan, altyapı tesisleri ile diğer sahaları da kapsayan 20 dönümlük bölüm yeniden kiralanabilecek mi?
3- Emlak Konut GYO 120 milyon liralık bedelle 23 dönümün geriye verilmesini kabul edecek mi?
4- Beykoz Riva projesi iptal edilen sözleşme şartlarına göre revize edilecek mi?

Galatasaray'da Florya zirvesi!


Geri Dön