25 / 04 / 2024

Galatasaray'da Florya zirvesi!

Galatasaray'da Florya zirvesi!

Florya Metin Oktay Tesisleri arazisi için çalışmalara başlayan Galatasaray, Emlak Konut’a 120 milyon TL önerdi. Bankalarla da masaya oturmayı planlayan sarı kırmızılı yönetim yapılandırma ile faizlerden kurtulmayı planlıyor.



Galatasaray’da kulüp başkanı Mustafa Cengiz ve yönetiminin ilk hedefi, Florya arazisi oldu. Florya’nın tapusunu 120 milyon TL karşılığında geri almak isteyen sarı kırmızılıların başkanı Mustafa Cengiz, Emlak Konut yönetimini ikna etmeye çalışıyor. Feshedilen sözleşme sonrasında görüşmelerine devam eden Başkan Cengiz, Galatasaray'ın profesyonelleri ile dün Ataşehir’de Emlak Konut idarecileri ile bir araya geldi.

Emlak Konut masrafını istiyor

Hürriyet Gazetesi'nden Ali Naci Küçük'ün haberine göre; yönetimin planı kapsamında borç yapılandırmasının hayata geçirilmesiyle Galatasaray, döviz borçlarını kapatacak ve Türk lirasına dönecek. Bankalar ile anlaşmalar yaptıktan sonra faiz sarmalından çıkacak olan takımın sürdürülebilir ve yönetilebilir bir nakit akışı olacak. Başkan Cengiz ve yönetimi bu iki hamle ile Galatasaray’ın mali anlamda düzeleceğini düşünüyor.

Borçlar Türk lirasına dönecek

Emlak Konut, Florya arazisi üzerine yapılması planlanan arsa satışı kârlığı gelir paylaşımı işini tasfiye etmişti. Fesih işlemi Riva’da bulunan arazi üzerine yapılacak projede yer alırken Emlak Konut, G.Saray’a yaptığı ödemeyi istemişti. Sarı kırmızılılar, Emlak Konut ile orta noktada buluşup arazilerini geri aldıktan sonra bankalar ile borç yapılandırmasına da imza atmayı amaçlıyor.

Galatasaray Emlak Konut ile anlaşma imzalıyor!

120 milyon TL'lik yeni yapılanmayla Florya'yı yeniden elde edeceğiz!


Geri Dön