29 / 03 / 2024

GAP ve DAP projeleri için 50 milyar lira ayrıldı!

GAP ve DAP projeleri için 50 milyar lira ayrıldı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yaklaşık 50 milyar lira GAP ve DAP projeleri için ayrıldı. TOKİ eliyle GAP ve DAP illerimize, 18,3 milyar liralık yatırım yapıyoruz." dedi.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim yönetim anlayışımız ile faili meçhul cinayetlerle anılan, özgürlüklerin boğulduğu, insanların en temel haklarından mahrum bırakıldığı 90'lı yılları yan yana getirmek bühtandır, iftiradır" dedi. 


Davutoğlu, AK Parti Van İl Başkanlığınca düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma" toplantısında, Türkiye'nin demokrasisini ve kardeşliğini hedef alanlara yine demokrasinin içinde kalınarak cevap verildiğini ve verilmeye devam edileceğini söyledi.Hukuk, insan haklarını ve özgürlükleri hedef alanlarla, söz konusu kavramların kılına zarar vermeden mücadele ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bunlar, en kutsal hak olan hayat hakkına kastediyorlar. 7 Haziran'dan sonra terör örgütü yeniden silaha sarılacağını ilan etti. 


Sonra peş peşe kalleş saldırılar başladı. Allah aşkına yatağından uyuyan güvenlik görevlilerini, trafiği düzenleyen polisimizi, eşiyle çarşıya giden askerimizi, çorbacıda çorba içen vatandaşımızı, ekmek almaya giden Fırat yavrumuzu ve daha nice masum, suçsuz sivil ve askerimizi katletmenin izahı olabilir mi? İşte daha 10 gün önce Ankara'da binlerce vatandaşımızı hedef aldılar, yüzlercesini yaraladılar, onlarcasını katlettiler. Hepinizi bir muhasebeye davet ediyorum. 7 Haziran'dan sonra çıkan tabloyu biz doğru okuyup, ülkenin geleceğini düşünüp, 'biz bu ülkeyi sahipsiz bırakmayız' dedik. Şahitsiniz, 7 Haziran'dan bu yana da 1 dakika dahi yönetim boşluğu oluşturmadık." 


"Biz ne DE AŞ" ne PKK, ne de DHKP-C tanırız" 


AK Parti'nin ülkeyi hükümetsiz bırakmama kararlığının ardından DAEŞ ve PKK'nın terör eylemlerine başladığını anımsatan Davutoğlu, PKK ile DAEŞ'ııı aynı hedefe yöneldiğine dikkati çekti. Davutoğlu, artan terör saldırılarının ardından 23 Temmuz'da Çankaya Köşkü'nde düzenlenen terör zirvesinde, "Bütün bu terör odaklarının üzerine aynı kararlılıkla gideceksiniz. Biz ne DEAŞ, ne PKK, ne de DHKP-C tanırız. Bu ülkeyi hedef alanlar, bu ülkenin vatandaşlarının canlarına kastedenlerin, mallarına, namuslarına ve ırzlarına yönelenlere tek bir saniye bile nefes aldırmayacaksınız" talimatı verdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Aynı toplantıda şunu da söyledim. Doğu ve Giineydoğu'da hiçbir vatandaşımızın herhangi bir özgürlüğü sınırlanmayacak, hiçbir vatandaşımıza ayrımcı bir muamele yapılmayacak. Taviz vermiyoruz, vermeyeceğiz. Ama şunu da vurgulamak istiyorum. 90'lara dönmek lafları ediliyor. Bu kara bir propagandanın ürünü. Bizim yönetim anlayışımız ile faili meçhul cinayetlerle anılan, özgürlüklerin boğulduğu, insanların en temel haklarından mahrum bırakıldığı 90'lı yılları yan yana getirmek bühtandır, iftiradır. 90'lı yılları geri getirmek isteyen terör örgütünün ta kendisidir ve onların karşısında da Ergenekoncu zihniyetin hortlamasıdır. Biz terör çetelerine izin vereceğiz ne o beyaz Toros'laıia anılan faili meçhullere." "Sizleri hiçbir namerdin merhametine terk etmeyeceğiz" Kurban Bayramı'nda bayram namazını Diyarbakır'daki Ulu Cami'de kıldığını hatırlatan Davutoğlu, camide birçok vatandaşın kulağına eğilerek, "Allah devlete ve millete zeval vermesin. Ne olur bizi bunlara bırakmayın" dediğini, bunun üzerine kendisinin "Bu bayram, bu Ulu Cami şahit olsun, sizleri hiçbir namerdin merhametine terk etmeyeceğiz" karşılığını verdiğini söyledi. Vanlılar'dan korkmadan yüksek sesle "Biz bu ülkede bir daha terör ve baskı istemiyoruz" demelerini isteyen Davutoğlu, "Bunları biz biliriz. Bunlar puslu havada ortaya çıkan çakallardır. Karşılarına yiğit çıktı mı susarlar. DEAŞ da öyledir, PKK da öyledir, diğerleri de. Van'ın puslu havası olmayacak, Van'ın aydınlık geleceği olacak. Onun için bize güvenin, biz size güveniyoruz. Her şey demokrasinin kuralları içerinde işleyecek, hiçbirinizin herhangi bir şekilde devlet yetkilileri tarafından herhangi bir hukukunuz zedelenirse işte biz buradayız. 90'lı yıllarda değiliz. Hukuk devleti kuralları içerinde her şeyin hesabı sorulur. Ama sizler terör örgütünün üzerinizde oluşturmaya çalıştığı baskı, zulüm ve şiddette izin verirseniz, buna sessiz kalırsanız sadece devletin gayretiyle bu mücadeleyi sürdürmek zorlaşır. Van'a sahip çıkın" ifadelerini kullandı. 


"50 milyar lira GAP ve DAP projeleri için ayrıldı" 

AK Parti'nin zihniyetinde hiçbir zaman birinci sınıf ya da ikinci sınıf vatandaş, birinci ya da ikinci sınıf bölge kategorilerinin olmadığının altını çizen ,'AN Davutoğlu, Konya'ya aşık olduğu kadar Van'a da aşık olduğunu söyledi. Doğu ve Giineydoğu'da yaşayanların AK Parti iktidarına kadar yıllarca ayrımcılığa maruz kaldığını, yokluk içerinde bırakıldığını ve yok sayıldığını vurgulayanDavutoğlu, şöyle devam etti: "Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını en aza indirmek için birçok adım attık. Sistemde var görünen fakat uygulamada olmayan birçok projeyi gerçekleştirdik. 12 Eylül'ün de 28 Şubat'ın kalıntılarını biz yok ettik. Doğu'ya yatırım yapılmıyor bir argüman vardı. İşte GAP ve DAP projeleri. Bunlar sizin için yapılıyor. Bunlar lütuf değil. Ben Başbakan olarak ne hakka sahipsem Van'ın en kenarındaki vatandaşım da aynı hakka sahiptir. 20142018 dönemi kapsayan GAP Eylem Planı ile 26,7 milyar lira, DAP Eylem Planı ile de 21 milyar lira kaynak ayırdık. Yaklaşık 50 milyar lira GAP ve DAP projeleri için ayrıldı.  TOKİ  eliyle GAP ve DAP illerimize, 18,3 milyar liralık yatırım yapıyoruz." 


Gazete Anadolu


Geri Dön