26 / 04 / 2024

Garanti Koza İnşaat iflas etti!

Garanti Koza İnşaat iflas etti!

Garanti Koza İnşaat ile ilgili olarak geçen hafta mahkemeden önemli bir karar çıktı. 70 seneden fazla bir geçmişe sahip olan Garanti Koza, Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla iflas etti.



Para dergisinde yer alan habere göre, Garanti Koza, Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla iflas etti. Garanti Koza'nın daha önce sıkıntıya girdiğini sayfalarında duyurduklarını söyleyen Para dergisi, Bulgaristan Sofya'daki büyük projesinin durduğunu yazdıklarında şirketten arka arkaya açıklama geldiğini belirtti.

Yine geçen yıl Para'da yer alan haberde de Garanti Koza İnşaat'ın Kozapark Evleri projesinden mağdur olanlar olduğu belirtilmişti.

Garanti Koza İnşaat iflas etti!

Garanti Koza, Türkiye'nin en eski inşaat şirketleri arasında yer alıyor. 70 senelik bir geçmişe sahip olan Garanti Koza 1948 yılında Garanti Bankası ile yola çıkmış, 1976 yılında Koç Holding, 1987 yılında Alman Hochtief, 2000 yılında İngiliz Balfour Beatty hissedarlığı süresince de önce Garanti İnşaat, sonra Garanti Koza İnşaatı daha sonra ise Garanti Balfour Beatty adları ile faaliyet göstermişti. Müteaahhitlik işleriyle de oldukça büyüyen Garanti Koza, son 30 senede çok önemli gayrimenkul projeleri hayata geçirmişti.

 

Garanti Koza’dan iflas açıklaması!


Geri Dön