26 / 04 / 2024

Gardenya 2 Sitesi'nde icradan 180 bin TL'ye daire!

 Gardenya 2 Sitesi'nde icradan 180 bin TL'ye daire!

Gardenya 2 Sitesi kapsamında icradan daire satılıyor. Dairenin toplam bedeli 180 bin TL olarak belirlendi




KADIKÖY 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTTIRMA İLANI


2011/32 TAL

SATILMASINA KARAR VERİLEN G.MENKULÜN CİNSİ KIYMETİ ADEDİ EVSAFI:

Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen taşınmazın işbu satış ilanının tapuda adresi bulunmayan ilgililere ve tebligat yapılamayan ilgililere İ.İ.K.nun 127. maddesi uyarınca tebligat yerine kain olacağı ilan olunur.


TAPU KAYDI: Tapuda Ataşebir ilçesi, K.Bakkalköy matı 1865 Ada, 1 parselde kayıtlı 19711.00 m! yüzölçümlü, taşınmaz üzerine kuru Taşınmaz bahçeli kargir apartmanların kat mülkiyeti A8 Blok 10. kat 44 nolu bağımsız bölüm sayılı taşınmazın 1/2 hissesidir.

MEVKİİ: Taşınmaz Ataşehir ilçesi Atatürk Mah. Turgut özal Bulvarı ve Dicle sokakların kesiştiği yerde bulunan Turgut Özal Bulvarından 3 kapı numarasını alan etrafı çevrili kapısında güvenliği olan betonarme karkas sistemde yapılı Gardenya 2 sitesi olarak bilinen sitede yer alan 5. Blok 10. kat 44 nolu dairesidir. Daireye girişte bir bol, hole açılan balkonlu salon, mutfak ile bir koridorda üç yatak odası, tuvalet ve banyo mahallerinden ibarettir. Mutfak, hol ve ıslak zeminlerde yer döşemesi karo seramik kaplama olup, salon ve tüm odalarda ise parke kaplıdır. Mutfakta tezgah altı üstü dolapları, banyoda lavabo, klozet ve duşa kabin bulunmaktadır. Hole açılan ayrıca bir tuvalet bulunmaktadır. Daire takriben 120.00 m2 sahalıdır.


Bina vasatın üstünde malzeme ve işçilikle inşa edilmiş olup, binada su, elektrik, kalorifer ve asansör tesisatları bulunmaktadır. Isınma sistemi doğalgaz kombidir. Dairenin bulunduğu site 5 bloktan oluşmakta olup kapalı otoparkı, çevre düzenlemesi yapılmış geniş bir yeşil alanı, çocuk oyun sahaları bulunmaktadır. Bina her türlü belediye hizmetlerinden istifade etmekte olup, ulaşımı kolaydır,


Tapu kayıtlarında Aktaş Elektrik Tic. A.Ş. lehine 29.03.1995 tarihli kira şerhi mevcuttur.

İMAR DURUMU: Ataşehir Belediye Başkanlığından alınan imar yazısında söz konusu parselin 09.11.1990 Eli 1/1000 ölçekli Anatepe projesi uygulama imar planını ve plan notu tadilatında TAKS 0,25, KAKS: 2.04 Hmax: 45,5 m Konut alanında kalmakta olduğu belirtilmiştir.


KIYMETİ: Taşınmazın bulunduğu semt, semt içindeki yeri, imar durumu, inşa tarzı, hali hazır vaziyeti, bulunduğu civardaki emlak alım, satım rayiçleri, kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, yıpranma payı nazara alınarak borçluya ait 1/2 hisseye 180.000, TL değer biçilmiştir.


SATIŞ ŞARTLARI:

1-Satış 24/09/2012 Pazartesi günü saat 16.00’dan 16.10’e kadar Kadıköy 4. icra Müdürlüğünde açık alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 04/10/2012 Perşembe günü Kadıköy 4. icra Müdürlüğünde saat 16.00-16.10.'de ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakta toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20"si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. % 1 KDV, ihale pulu alıcıya ait olup, tapu satım hara ve tellaliye ücreti ile birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilin mesul olacaklardır, ihale farkı, ve temerrüt faiz ayrıca hükme haciz kalmaksızın dairemizde tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/32 TAL sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No: 27BASIN: 51280 (www.bik.gov.tr)


İlanı görüntülemek için tıklayın


Geri Dön