19 / 03 / 2024

Gayrimenkul, 2015 yılının kazanan sektörü oldu!

Gayrimenkul, 2015 yılının kazanan sektörü oldu!

Bugünün en parlak sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörü 2015 yılı gibi inişlerin – çıkışların bolca yaşandığı ama sonunda bahar kıvamında rekora koşan bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor.



Gerek yerli, gerekse yabancı yatırımcıların her geçen gün daha da ilgi gösterdiği gayrimenkul sektörü gitgide daha da büyüyor. Sonlarına yaklaştığımız 2015 yılı ise bunun en güzel göstergesi. Sene içinde 2014’e oranla duraklamalar olsa da, kendini toparlayan gayrimenkul sektörü 2015 yılının kazanan sektörü oldu. 


2014’ü Gölgede Bıraktı 

Toplamda 1 milyon 165 bin 454 konut satılarak kapanan 2014 yılı şimdiden 2015 yılının gölgesinde kaldı. Ocak ayından eylül ayına kadar 2014 yılına oranla satış çizgisini yüksekte tutan emlak sektörü eylül ayında bir gerileme yaşasa da kendini toparlamayı başardı. Eylül ayındaki gerileme ekim ayı ile eski çizgisine döndü. Kasım ayı itibariyle de rekora koşmaya başladı. 


Yabancı Yatırımcıların Yeni Gözdesi Türkiye

Yasaların yabancı yatırımcıların önünü açmasıyla yabancı yatırımcıların gözleri Türkiye’ye döndü. 2014 yılında yabancı yatırımcılar Türkiye genelinde 18 bin 959 konut alırken, 2015 ekim ayı itibariyle bu rakam 18 bin 428 oldu bile. Yıl sonunda bu alanda da rekor kırılmış olacak. 


Modası Geçmeyen Yatırım Modeli: Gayrimenkul

İstatistikler yıl yıl incelendiğinde gayrimenkul sektörünün her geçen gün ivme kazandığını görmemek mümkün değil. İster sıfır, ister ikinci el olsun doğru lokasyonlarda gayrimenkule yatırım yapmak her zaman için kazandırıyor. 2015’le ilgili resmi veriler henüz açıklanmasa da tüm yıl değerlendirildiğinde 2014’ü gölgede bıraktığı rahatlıkla söylenebilir. Bu yüzden her geçen gün gayrimenkul sektörünün iyi bir yatırım aracı olarak yıldızı daha da parlıyor. 


Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda: ‘‘Konut Seçiminde İBB’nin Ulaşım Projelerini Takip Edin’’

Gayrimenkul alanında yatırım yapmak isteyenlerin kısa vade yerine uzun vadeli düşünmesi gerektiğini söyleyen Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, bölge seçimi yaparken şu anda popüler olan yerlerden ziyade gelecekte yıldızı parlayacak olan yerlere bakmanın çok daha avantajlı olduğunun altını çiziyor. Yatırımcılara bölge seçimiyle ilgili olarak şu tavsiyelerde bulunuyor: ‘‘Büyükşehir belediyesinin açıklamış olduğu yapılması planlanan metro hatlarını takip edip, bu hatlar üzerinde yatırım yapın. Adı geçen hatlar şu anda önemli olmasa bile ulaşımın kolaylaşması ile yıldızları parlayacak yerler olacaklar. Üzerinde durulması gereken ikinci detay ise, paranızı boşuna harcamamak adına profesyonel bir yardım alınması gerektiği. Ev, arsa, arazi yatırımlarında nelere dikkat etmek gerekir, nerelere, ne zaman yatırım yapmak gerekir bu konular hakkında uzmanların yapmış olduğu uyarılara kulak verin. Kaçırılmayacak fırsatlar her daim mevcut. Önemli olan neyi, nereden, ne kadara almış olduğunuz. Bunun için de konunun uzmanına mutlaka danışın. 


Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Danışmanı

Ayşe Fügen Arda



Geri Dön