19 / 04 / 2024

2015 Gayrimenkul sektörü

2015 Gayrimenkul sektörü

Bugünün en parlak sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörü 2015 yılı gibi inişlerin – çıkışların bolca yaşandığı ama sonunda bahar kıvamında rekora koşan bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor.

En doğru yatırım gayrimenkul yatırımıdır!

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, içinde bulunduğumuz durumda geçici düşüşleri normal karşılamak gerektiğini belirterek “Gayrimenkul hiçbir zaman durmaz, en doğru yatırım gayrimenkul yatırımıdır” dedi.

Gayrimenkul en güvenli yatırım!

En güvenli liman görülen altın, tahtını gayrimenkule kaptırdı. Bir yandan satışlar artarken, diğer yandan konutun getirisinde artış gözlendi. Haziranda konuta yatırılan her 100 lira 1,33 lira getiri sağladı.

Gayrimenkul sektöründe profesyonel dönem başlıyor!

Özellikle büyük kentlerde yapılaşmaya ilişkin atılan adımların, önümüzdeki 5 yıllık süreçte gayrimenkul yatırımlarını mahalle aralarından tamamen kurtararak, sektörde profesyonel dönemin başlamasını sağlayacağı belirtildi.

Gayrimenkul sektörü 2015'te nasıl olacak?

Beklentilere göre sektörün itici gücü ise kentsel dönüşüm ve yabancıya satış olacak. İşte sektörün önde gelen yatırımcılarının 2015 yılı beklentileri… Gayrimenkul sektörü 2015'te nasıl olacak?

Mustafa Baygan: 2015 konutta bilgi sahibi olanların yılı!

Konut sektörü için 2015 yılını hareketli geçeceğlnl söyleyen ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Türkiye 'de markalı konut projelerinin sayısının gün geçtikçe daha da arttığını ifade etti.

Emre Çamlıbel: 2015'te kentsel dönüşümün kilidi açılacak!

Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel'e göre 2015, kentsel dönüşümün kilidinin açılacağı ve yabancı gayrimenkul fonlarının ağırlığının arttığı bir yıl olacak Geçtiğimiz yılın önemli bir bölümü gayrimenkul sektörü için bir hayal kırıklığıydı" dedi

Gayrimenkul sektöründe etkinlik ayı!

Türkiye gayrimenkul sektörüne yön veren kuruluşlardan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)’in katkıları ile son bir aylık dönemde iki önemli etkinlik gerçekleştirildi.

Bydoping gayrimenkul sektörüne nasıl bir hizmet sunuyor?

2015 yılında gayrimenkul sektörünün iki temel kolu olan Emlak Danışmanları ve İnşaat geliştiricileri için alternatif bir kanal olarak kurulmuş olan Bydoping, inşaat firmalarının satışlarını arttırabilmek için kritik ve çözüm odaklı bir hizmet sunuyor. 

Gayrimenkul sektörü 2017'de yatırımlara hız verecek!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ‘ülkemizin geleceğine güveniyoruz’ mesajı veren gayrimenkul sektörü düzenlenen kampanyalar sayesinde, konut satış rakamlarında 2015 yılını yakalamayı başardı. Peki şirketler, 2016’da hangi işlere imza attı ve 2017 ajandalarında neleri planlıyor?..

Gayrimenkul sektörü 2017'ye nasıl bakıyor?

Bu yıl tarihi bir sınavdan geçen inşaat sektörü, 2015'in satış rakamlarını yakalamayı başardı. 2017'de gayrimenkul sektörünü neler beklediğini yorumlayan sektörün önde gelenleri 2017 yılına umutla bakıyor

Türkiye’de yabancılar en çok gayrimenkul sektörüne yatırım yaptı!

2015 yılında 16.5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çeken Türkiye, 2 basamak yükselerek 20’inci sırada yer aldı.Gelişmekte olan ülkeler arasında ise 8’inci sıraya yükselen Türkiye’de yabancılar en çok yatırımı gayrimenkul sektörüne yaptı.

GYODER Gayrimenkul Sektörü 2015 4. Çeyrek Raporu yayınladı!

GYODER Gösterge "Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2015 4. Çeyrek Raporu ve Yıl Değerlendirmesi" ni yayınladı. Raporda 2015 yılı değerlendirmesine ve 2016 yılı öngörülerine de yer verildi.

Yabancı yatırımcılar sanayiden gayrimenkul sektörüne yöneldi!

2015'in Ocak-Kasım döneminde Türkiye'de doğrudan yabancı yatırımların yüzde 26'sı gayrimenkul sektörüne yapıldı. 2003-2015 arasındaki dönemde ise bu oran yüzde 20 idi. Bu durum, yabancıların yatırımlarını sanayiden gayrimenkule kaydırdığını gösteriyor.

Gayrimenkul sektörünün 2016'dan beklentileri ve öngörüleri!

Gayrimenkul sektörü 2016 yılında hareket kazanacak. 2015’i durgun geçiren sektör bu yıl hem iç piyasa ve yabancıya satışta hem de kentsel dönüşümde atağa kalkacak.

Gayrimenkul sektörünü 2016 yılında neler bekliyor?

Çifte seçim, kurdaki dalgalanmalar, maliyet artışları, faizlerin yükselmesiyle yorulan sektör, her şeye rağmen konut satışında rekor seviyelere ulaşılmasıyla 2015’i moralli kapattı. Peki Gayrimenkul sektörünü 2016'da neler bekliyor?

2016 umutları gayrimenkul sektörü için neler vaad ediyor?

2015 yılını bitirmeye saatlerin kaldığı bugün 2016 umutları gayrimenkul sektörü için neler vaad ediyor dersiniz?.. 2015'i değerlendirerek 2016 Hakkı'nda yorumda bulunmak istemiyorum... Geçmiş, geçmişte kaldı...

Murat Kurum, gayrimenkul sektörünün 2015 yılını değerlendirdi!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, gayrimenkul sektörünün 2016 yılında büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu açıkladı. Kurum, gayrimenkulün her dönem güvenli bir yatırım olduğunu ve olacağını da sözlerine ekledi.

GYODER 2015 Türkiye Gayrimenkul Sektörü 3. Çeyrek Raporu!

GYODER 2015 Türkiye Gayrimenkul Sektörü 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Temel makroekonomik göstergelerden sektör içi üretim rakamlarına kadar çok çeşitli bilgi ve istatistikleri içeren göstergede, istatistiki datalar bir arada bulunuyor.

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri CNR Emlak Fuarı'nda buluştu!

İnşaat, emlak ve gayrimenkul sektörünün zirve adresi Emlak Fuarı 2015, CNR Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Sektör temsilcilerinin yatırımcılara ve müşterilere açılan kapısı niteliğindeki fuar 8 Kasım'a kadar açık kalacak.

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi açıklandı!

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri, 2015 yılı 4. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre %1.95 azalışla 101.8 (Kısmen Stabil) olarak ölçülmüştür.

2015 Gayrimenkul sektörü Haberi

2015 Gayrimenkul sektörü

Gerek yerli, gerekse yabancı yatırımcıların her geçen gün daha da ilgi gösterdiği gayrimenkul sektörü gitgide daha da büyüyor. Sonlarına yaklaştığımız 2015 yılı ise bunun en güzel göstergesi. Sene içinde 2014’e oranla duraklamalar olsa da, kendini toparlayan gayrimenkul sektörü 2015 yılının kazanan sektörü oldu. 


2014’ü Gölgede Bıraktı 

Toplamda 1 milyon 165 bin 454 konut satılarak kapanan 2014 yılı şimdiden 2015 yılının gölgesinde kaldı. Ocak ayından eylül ayına kadar 2014 yılına oranla satış çizgisini yüksekte tutan emlak sektörü eylül ayında bir gerileme yaşasa da kendini toparlamayı başardı. Eylül ayındaki gerileme ekim ayı ile eski çizgisine döndü. Kasım ayı itibariyle de rekora koşmaya başladı. 


Yabancı Yatırımcıların Yeni Gözdesi Türkiye

Yasaların yabancı yatırımcıların önünü açmasıyla yabancı yatırımcıların gözleri Türkiye’ye döndü. 2014 yılında yabancı yatırımcılar Türkiye genelinde 18...