27 / 04 / 2024

Gayrimenkul alan kazanacak! 

Gayrimenkul alan kazanacak! 

İzmir Karşıyaka - Mavişehir’de yer alan Startkey Life Gayrimenkul Broker/Owner’ı Uğur Sezginer, gayrimenkule yatırım yapanların yine kazanacağını söyledi.




İzmir Karşıyaka - Mavişehir’de yer alan Startkey Life Gayrimenkul Broker/Owner’ı Uğur Sezginer, gayrimenkul sektörü ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Gayrimenkul alan kazanacak! 

Hürriyet'te yer alan habere göre, 2020 yılının Mart ayında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle gayrimenkul sektörünün de sıkıntılı dönemler geçirdiğini kaydeden Uğur Sezginer, emlak sektörünün geçen yaz düşürülen konut kredisi faiz oranlarıyla hareket kazandığını ancak faizlerin yükselmesiyle yeniden durağanlaştığını bildirdi. “Ama önümüzdeki yıllarda beklentiler ve fiyatlar yukarı yönde değişecek gibi gözüküyor” şeklinde konuşan Uğur Sezginer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İzmir’de yaşanan son deprem felaketi, kentsel dönüşümün önemini ve talebi arttırmış durumda. Beklenti; zemin anlamında güvenli, az katlı ve yeni yapılar olmaya başladı. Pandemi ve deprem korkusuyla yüksek katlı binalar ve kalabalık sitelerden başlayan kaçış, şehre yakın ve yazlık bölgelerde müstakil ev ve villa taleplerini arttırdı. Bunun paralelinde bu bölgelerde neredeyse yüzde 100’e varan fiyat artışları oldu. Halen hem pandemi hem de deprem müstakil yaşama olan ilgiyi arttırmaya ve fiyat artışlarına neden olmaya devam ediyor.”

Gayrimenkul alan kazanacak! 

MALİYETLER NE KADAR ARTTI?

İnşaatın maliyetlerine de dikkat çeken Uğur Sezginer, 2020 yılının Mart ayında demir fiyatlarının 3 bin TL civarlarında seyrettiğini ancak pandemi dönemi sonunca yaklaşık150 artışla 7 bin 500 liraya çıktığını kaydetti. Uğur Sezginer, “Beraberinde beton ve diğer inşaat malzemelerindeki fiyat artışlarıyla da inşaat metrekare birim maliyetlerinde ortalama yüzde 100‘lük bir maliyet artışı oldu. Elindeki gayrimenkul stoklarını piyasa koşulları gereği mevcut rayiç değerler ile satmak durumunda kalan müteahhitler, yenisi yapmak için sürekli artan maliyetlerden olumsuz etkilenmekte ve gayrimenkul satış rakamlarının artmasını bekliyor” şeklinde konuştu.

 

Konut fiyatları niçin yükseliyor? Nereye kadar yükselir?


Geri Dön