20 / 04 / 2024

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış tam gaz! 

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış tam gaz! 

Türkiye'deki imarlı konut arsalarının metrekareye düşen ortalama fiyatı 866 Türk Lirası olup dükkan ve mağazalar için ise metrekare satış fiyatı 6 bin 705 Türk Lirası olarak belirlendi.



Emlak ve taşınmaz olarak bilinen gayrimenkul sektöründe hareketlilik hızla artmaya devam ederken, yanı sıra arazi ve arsanın fahiş fiyatlara çıktığı da görülmektedir. 

2021 yılının sezon sonu ile Türkiye'de imarlı konut arsalarının ortalama metrekareye düşen fiyatı 866 Türk Lirası, dükkan ve mağzaların ortalama metrekare satış fiyatı 6 bin 705 Türk Lirası, plazalardaki ofislerin ortalama metrekareye düşen satış fiyatı ise 6 bin 814 Türk Lirası olarak tespit edildi. 

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış tam gaz! 

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom'un verilerine göre, geçtiğimiz yıl sonu ile Türkiye'deki imarlı konut arsalarının metrekareye düşen ortalama satış fiyatı 866 Türk Lirası, dükkan ve mağazaların metrekareye düşen satış fiyatı 6 bin 705 Türk Lirası, plazalardaki ofislerin metrekareye düşen ortalama satış fiyatı ise 6 bin 814 Türk Lirası'dır.

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış tam gaz! 

Bu verileri ele alan Endeksacom'un Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “2021 yılı zorluklara rağmen yılı iyi kapadı. Pandemi sonrası artan gayrimenkul hareketliliği sonucu stokun azalması, dolar kurundaki artış nedeniyle üretim maliyetlerinin de artması ve gayrimenkul fiyatlarındaki yüksek artış sektörün temel gündemini oluşturdu. Konut maliyetlerindeki artış ve stok düşüklüğü yatırımcıları arsa yatırımına yönlendirdi. Diğer taraftan pandemi ile birlikte uzaktan çalışmanın yaygınlaşması sonucu ile ofis talebi de düştü. Pek çok kurumsal firma ofis alanlarında küçülmeye gitti. Bunun sonucu olarak ofis olarak üretilen gayrimenkullerin konut olarak kullanıma uygun hale getirilerek dönüştürülmesi gündeme geldi. Pandemi sonrası ticari gayrimenkul tarafında, ofis piyasasında düşen talebe karşın lojistik merkezlerine olan talebin önemli ölçüde arttığını görüyoruz. E-ticaretin daha fazla kullanılması, hızlı teslimat markalarının yaygınlaşması ve Türkiye’nin Uzakdoğu’ya alternatif önemli bir lojistik merkezi olarak öne çıkması bunun en önemli sebepleri. Tüm bu koşullar göz önünde bulundurulduğunda 2022 yılının da gayrimenkul sektörü açısından hareketli geçeceğini söylemek mümkün. “ ifadelerini kullandı.

TOKİ'den 12 bin ucuz konut geliyor!

Dolar ve euroda son rakamlar!

Emeklilerin maaşları katlanıyor! İşte promosyon tutarları...

Arsa ve arazi fiyatları neden artıyor?

Satılık ve kiralık konut fiyatları 2022'de ne olacak?


 


Geri Dön