29 / 03 / 2024

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış 15 yıl daha sürecek!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış 15 yıl daha sürecek!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, "Veriler bize gösteriyor ki; Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış 15 yıl daha sürecek. Dolayısıyla her zaman dediğimiz gibi gayrimenkule yatırım yapan kazanmaya devam edecek" dedi.



Avrupa ülkeleri arasında konut fiyatlarında en hızlı artışın Türkiye'de yaşandığına dikkat çeken ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, "Veriler bize gösteriyor ki; Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış 15 yıl daha sürecek. Dolayısıyla her zaman dediğimiz gibi gayrimenkule yatırım yapan kazanmaya devam edecek" dedi.


Dünya gayrimenkul piyasasında yıldızı parlayan ülke konumundaki Türkiye'de, konut fiyatları artışını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan dış kaynaklı '2015 Küresel Konut Fiyatları Endeksi'ne göre; Türkiye'de konut fiyatları geçen yıl yüzde 18.4 arttı. 55 ülkeyi kapsayan endekse göre, Avrupa'da en çok artışın yaşandığı ülkeler arasında Türkiye birinci sıraya otururken, Türkiye'yi yüzde 14.2 ile Yeni Zelanda ve yüzde 12.3'le İsveç izledi.  


Konut fiyatlarındaki bu artışın 15 yıl daha süreceğini belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Avrupa ülkeleri ile olan gayrimenkul fiyat farklılığına dikkat çekti. 

Baygan "Her zaman söylediğimiz gibi fiyat artışları sürecek ve yatırımını gayrimenkule yapan kazanacak. Sadece bizim değil, yurt dışındaki önemli gayrimenkul değerleme şirketlerinin verileri bunu gösteriyor. Örneğin İsviçre ile kıyaslandığında m2 bazında Türkiye'nin yaklaşık 10 kat daha ucuz olduğunu görüyoruz. 


2014 yılı istatistiklerinde Ankara'da konut metrekare fiyatı 550 euro iken, Zürih'te konut fiyatları 5 bin 500 euro seviyesindeydi. Türkiye fiyat artışlarının daha uzun seneler ve en az 15 sene boyunca artmasını bekliyoruz" dedi.


"Yabancı yatırımcının hedefine gireceğiz"


Türkiye gayrimenkul sektörünün Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu'nun cazibe merkezi haline geldiğini belirten Baygan, jeopolitik risklerden uzaklaşılmaya başlanmasıyla birlikte yabancıların ciddi alım hedefine girilebileceğine dikkat çekti. Baygan "İnsanımız sıcak, iklimimiz sıcak... Katı kurallar altında yaşamaya alışmış bir yabancının özlediği ve bulamadığı avantajlar bunlar. Türkiye konut satışlarında adet olarak uzun yıllar şampiyon olmaya devam edecek. Tabii bu tempo, fiyatta da trendin devamlı yukarı doğru çıkmasına katkı sağlayacak" dedi.



Türkiye konut fiyat artışlarında dünya şampiyonu!






Haber Korkusuz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Avrupa ülkeleri arasında konut fiyatlarında en hızlı artış Türkiye'de yaşanıyor Veriler, bu fiyat artışının 15 yıl daha süreceğini gösteriyor. Gayrimenkul, yatırım yapacaklara en güzel adres.


Dünya gayrimenkul piyasasında yıldızı parlayan ülke konumundaki Türkiye'de, konut fiyatlan artışını sürdürüyor. 2015 Küresel Konut Fiyatları Endeksine göre, Türkiye'de konut fiyatları geçen yıl yüzde 18.4 arttı. Avrupa'da en çok artışın yaşandığı ülkeler arasında Türkiye birinci sıraya otururken, Türkiye'yi yüzde 14.2 ile Yeni Zelanda ve yüzde 12.3'le İsveç izledi. 

EN AKILLI YATIRIM 


ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Avrupa ülkeleri ile olan gayrimenkul fiyat farklılığına dikkat çekti. Baygan, "Her zaman söylediğimiz gibi, Türkiye'de konut fiyatlanndaki artış 15 yıl daha sürecek ve yatınmını gayrimenkule yapan kazanacak. Sadece bizim değil, yurtdışındaki önemli gayrimenkul değerleme şirketlerinin verileri bunu gösteriyor. Örneğin isviçre'ye bakınca metrekare bazında Türkiye'nin 10 kat daha ucuz olduğunu görüyoruz. 2014 istatistiklerinde Ankara'da konut metrekare fiyatı 550 Euro iken, Zürih'te konut fiyatlan 5 bin 500 Euro seviyesindeydi. Ülkemizde, fiyat artışlarının daha 15 sene boyunca artmasını bekliyoruz" diye konuştu. 


Korkusuz


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Konut fiyatlarındaki artış en az 15 yıl daha sürecek 2015 Küresel Konut Fiyatları Endeksi'ne göre; Türkiye'de konut fiyatları geçen yıl yüzde 18.4 arttı. 

Konut fiyatlarındaki bu artışın 15 yıl daha süreceğini belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Avrupa ülkeleri ile olan gayrimenkul fiyat farklılığına dikkat çekerek "Söylediğimiz gibi fiyat artışları sürecek ve yatırımını gayrimenkule yapan kazanacak. İsviçre ile kıyaslandığında m2 bazında Türkiye'nin yaklaşık 10 kat daha ucuz olduğunu görüyoruz. 2014 yılı istatistiklerinde Ankara'da konut m2 fiyatı 550 euro iken, Zürih'te konut fiyatları 5 bin 500 euro. Türkiye fiyat artışlarının en az 15 yıl boyunca artmasını bekliyoruz" dedi. 

Dünya


Haber Taraf Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

 Avrupa ülkeleri arasında konut fiyatlarında en hızlı artışın Türkiye'de yaşandığına dikkat çeken ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, "Veriler bize gösteriyor ki; Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış 15 yıl daha sürecek" dedi. Avrupa ülkeleri ile olan gayrimenkul fiyat farklılığına dikkat çeken Baygan "İsviçre ile kıyaslandığında metrekare bazında Türkiye'nin yaklaşık 10 kat daha ucuz olduğunu görüyoruz. 2014 yılında Ankara'da konut metrekare fiyatı 550 euro iken, Zürih'te 5 bin 500 euro seviyesindeydi" diye konuştu. 

Taraf Gazetesi


Geri Dön