26 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü Mart ayından itibaren canlandı!

Gayrimenkul sektörü Mart ayından itibaren canlandı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bir süredir durgunluk yaşanan piyasaların Mart ayından itibaren canlanmaya başladığını belirterek "Piyasaların soluk alış verişi düzene giriyor" dedi.



Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yazılı bir açıklama yaparak ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı öncesinde, indirim olacağına dair beklentinin olumlu bir etki oluşturduğunu kaydeden Bezci, "Enflasyon rakamları aşağı iniyor, faiz indiriminin devam edeceğine dair bir beklenti var. Cari işlemler açığı düşüyor. Türkiye'ye gelen sermayede de kıpırdanma var. Bu gelişmeler yatırım, üretim ve perakende ticarete olumlu yansıyor" dedi. 


Bezci, konut sektörü ve bağlı bulunduğu inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için büyük önem arz ettiğini belirterek, "Gayrimenkul sektöründe bir süredir yaşanan durgunluk moral bozuyordu. Son dönemdeki canlanma bu sektöre de yansıdı ve konut satışlarında hareketlenme başladı" dedi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinin bu canlanmayı yansıttığını ifade eden Bezci, "Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde bir oranında artarak 117 bin 205'e ulaştı. İstanbul'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,8 daha fazla konut satılırken Ankara'da bu artış yüzde 10,9 oldu. Bu oranlar, ekonomimizdeki canlanmanın halkın hayatına yansımasıdır" diye konuştu. Bezci, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin konut kredi faizlerine yansımasıyla talepteki canlanmanın daha da artacağını söyledi. 


"HER ŞEYİN BAŞI İSTİKRAR" 


Türkiye'nin gerek coğrafyasından gerekse iç yapısından kaynaklı sorunlar yaşamasına rağmen, örnek gösterilecek bir ekonomik gelişimi sürdürdüğüne dikkat çeken Bezci, "İçte ve dışta yaşanan sorunlara rağmen ekonomideki gelişmeler umut verici. Her şeyin başı istikrar ve çok şükür siyasi istikrar sayesinde ekonomik istikrarı da yaşıyoruz" dedi. 




Adana İlk Haber




Haber Habertürk  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı!



Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ekonomide canlanma yaşandığını söylerken, "Her şeyin başı istikrar ve çok şükür siyasi istikrar sayesinde ekonomik istikrarı da yaşıyoruz" dedi. 


Bezci, ekonomideki gelişmelere ilişkin açıklamasında Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı öncesinde indirim olacağına dair beklentinin olumlu bir etki oluşturduğunu ifade etti. 


Enflasyonun düştüğünü, faiz indiriminin devam edeceğine dair beklenti oluştuğunu, cari işlemler açığının daraldığını ve Türkiye'ye gelen sermayede de kıpırdanma görüldüğünü belirten Bezci, bu gelişmelerin yatırım, üretim ve perakende ticarete olumlu yansıdığına dikkati çekti. Bezci, konut sektörü ve bağlı bulunduğu inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için büyük önem arz ettiğini dile getirirken, "Gayrimenkul sektöründe bir süredir yaşanan durgunluk moral bozuyordu. 


Son dönemdeki canlanma gayrimenkul sektörüne de yansıdı ve konut satışlarında hareketlenme başladı. Türkiye İstatistik Kurumu verileri bu canlanmayı yansıtıyor. Türkiye genelinde konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 oranında artarak, 117 bin 205'e ulaştı. İstanbul'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,8 daha fazla konut satılırken Ankara'da bu artış yüzde 10,9 oldu" dedi. 



Habertürk Ankara




Haber Posta Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bir süredir durgunluk yaşanan piyasaların mart ayından itibaren canlanmaya başladığını belirterek, "Piyasaların soluk alışverişi düzene giriyor" dedi ATO Başkanı Salih Bezci, yazılı bir açıklama yaparak ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Merkez Bankası nın faiz indirimi kanun öncesinde, indirim olacağına dair beklentinin oluınlıı bir etki oluşturduğunu kaydeden Bezci. 'Enflasyon rakamları aşağı iniyor, faiz indiriminin devam edeceğine dair bir beklenti var. Cari işlemler açığı düşüyor. Türkiye'ye gelen sermayede de kıpırdanma var. Bu gelişmeler yatırım, üretim ve perakende ticarete olumlu yansıyor" dedi. Bezci, bir süredir durgunluk yaşayan konut ve bağlı bulunduğu inşaat sektöründe son dönemde bir canlanma yaşandığını ve konut satışlarında hareketlenme başladığını ifade etti. Bezci. Merkez Bankasının faiz indiriminin konut kredi faizlerine yansımasıyla talepteki canlanmanın daha da artacağını söyledi. 




Posta Ankara



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ekonomide son dönemdeki canlanmanın gayrimenkul sektörüne de yansıdığını ve konut satışlarında hareketlenmenin başladığını belirtti. Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Bezci; enflasyonun düştüğünü, faiz indiriminin devam edeceğine dair beklenti oluştuğunu, cari işlemler açığının daraldığını ve Türkiye'ye gelen sermayede de kıpırdanma görüldüğünü belirtti. Bu gelişmelerin yatırım, üretim ve perakende ticarete olumlu yansıdığına dikkati çeken Bezci, konut sektörü ve bağlı bulunduğu inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için büyük önem arz ettiğini vurguladı. Bezci, "Gayrimenkul sektöründe bir süredir yaşanan durgunluk moral bozuyordu. Son dönemdeki canlanma gayrimenkul sektörüne de yansıdı ve konut satışlarında hareketlenme başladı" dedi. 




Yeni Şafak



Haber Başkent Haber'de şöyle yer aldı;

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ekonomide son dönemdeki canlanmanın gayrimenkul sektörüne de yansıdığını ve konut satışlarında hareketlenmenin başladığını belirtti.  Ekonomideki gelişmelere ilişkin açıklama yapan ATO Başkanı Salih Bezci. Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı öncesinde indirim olacağına dair beklentinin olumlu bir etki oluşturduğunu ifade etti.  Enflasyonun düştüğünü, faiz indiriminin devam edeceğine dair beklenti oluştuğunu, cari işlemler açığının daraldığını ve Türkiye'ye gelen sermayede de kıpırdanma görüldüğünü belirten Bezci, bu gelişmelerin yatırım, üretim ve perakende ticarete olumlu yansıdığına dikkati çekti. Bezci, konut sektörü ve bağlı bulunduğu inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Gayrimenkul sektöründe bir süredir yaşanan durgunluk moral bozuyordu. Son dönemdeki canlanma gayrimenkul sektörüne de yansıdı ve konut satışlarında hareketlenme başladı. Türkiye İstatistik Kurumu verileri bu canlanmayı yansıtıyor. Türkiye genelinde konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 oranında artarak. 117 bin 205'e ulaştı. İstanbul'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,8 daha fazla konut satılırken Ankara'da bu artış yüzde 10,9 oldu. 


Başkent Haber


Geri Dön