29 / 03 / 2024

Gayrimenkul sektörü proje yarışında!

Gayrimenkul sektörü proje yarışında!

Gayrimenkul sektöründe proje yarışına girildi. Hemen teslim dairelerde 60 ay vade farksız seçeneğini öne çıkarırken, hazır dairelerin peşin alımlarında yüzde 20’ye kadar avantaj imkanı sağlanıyor.



Konut arzında canlılığı sağlamayı amaçlayan kampanyalar hız kesmeden devam ediyor. Firmalar müşterilerini memnun etme yarışına girerken; vatandaşlar, maliyet hesabı yapmadan sözleşmelere imza atmıyor. Emlak Konut GYO’nun yüklenici çözüm ortaklarıyla 32 projede satışa sunduğu 15 bin konuttan yüzde 22’si 25 günde alıcılarını bulurken, GYODER ve KONUTDER üyesi firmalar da benzer avantajlarla inşaatı devam eden projelerin satışlarına devam ediyor. 


ANAHTAR TESLİM AVANTAJI 

240 ay vade seçeneğinin fazla ilgi görmediği alım seçeneklerinde ağırlıklı olarak 60 ay vade farksız ve 120 ay 0,43 vade farkını tercih eden tüketiciler, Emlak GYO bünyesindeki anahtar teslim dairelere adeta hücum etti. 15 bin konut içinde bin 500 konutun hemen teslim edildiği kampanya bünyesinde Ağaoğlu Maslak 1453 ile Ege Yapı Batışehir projelerindeki stoklar tükendi. Peşin alımlarda uygulanan indirim oranları da konut alıcılarına ek avantaj sağladı. Hemen teslim projeler arasında yer alan KiptaşVaditepe ve VeneziaMega’da indirim oranı yüzde 20 olarak açıklandı. FuzulOlimpa Park, İhlas Bizim Evler 6, Maslak 1543 ofisleri, Ege Yapı Batışehir ve İnanlar TerraceMix’te ise peşin alım indirim oranları yüzde 15’leri buluyor. 


500 BİN YERİNE 400 LİRA

“Güçlü Türkiye İçin” 20 yıl vadeli konut sahibi olma kampanyasında ‘Ben de varım’ diyen KİPTAŞ,  VaditepeBahçeşehir ve Venezia Mega projelerinde yer alan HEMEN TESLİM konutlarında, diğer projelerin aksine yüzde 20’lik peşin alım avantajı sağlıyor.  Satışların stoklarla sınırlı olduğu kampanyanın sağladığı 60 aya vade farksız, 120 aya yüzde 0.45, 240 aya ise yüzde 0.79 vade farkıyla konut kredisi imkânının yanı sıra arzu eden vatandaşlar, peşin alımlarda yüzde 20 indirim avantajından yararlanabiliyor. 


Avantajı nedir ?  

Türkiye’de ilk defa tüketicinin bu kadar esnek ödeme modeliyle konut sahibi olacağını dile getiren KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım;  “ Bizler KİPTAŞ olarak ‘Güçlü Türkiye’ için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu amaçla düzenlenen kampanya ile konut alıcılarına 240 ay vade avantajının yanı sıra peşin alımlarda yüzde 20 indirim de sağlıyoruz. Daha önce peşinat ve yüksek vade farkı nedeniyle konut sahibi olamayan vatandaşlar bu kampanya ile kolaylıkla ev sahibi olabilecek’’ dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRDİ 

1994'ten bugüne 70 binin üzerinde konut inşa eden KİPTAŞ, 2017 yılında kendi arazilerinin yanı sıra İstanbul genelindeki kentsel dönüşüm alanlarında yer alacak. Kiptaş'ın asıl görevinin sosyal konut yapmak olduğunu dile getiren İsmet Yıldırım, sosyal konut arazisi bulabildiğimiz zaman kura yöntemiyle vatandaşın ödeyebileceği taksitlerle sattığımız projeler üretiyoruz, birkaç ay içinde Bahçeşehir, Hadımköy ve Pendik’te yeni projelere başlıyoruz. Önceliğimiz memurlar olacak. Bu arada sosyal konut dışında hiçbir şey yapmamak lazım. Dönüşüme odaklanmak lazım.Bu amaçla Fikirtepe ve Esenler’deki dönüşüm sürecinde aktif rol alacağız. Toplamda 15 bin konut daha üreteceğiz’ dedi.



Güneş


Geri Dön