29 / 03 / 2024

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi!

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi!

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi! Yabancılar, konut satışlarında yaşanan artışla birlikte, son 9 yılda Türkiye ekonomisine 41,3 milyar dolarlık katkı sağlandı!



Gayrimenkul yatırımlarında ülkeler için önemli bir pazar konumunda olan Türkiye, yapmış olduğu yatırımlarla dikkat çekiyor. Atılım Fuarcılık tarafından 7 ülkede gerçekleştirilecek fuarlar, Türk firmalar ve yatırımcılar için de önemli iş birliklerinin geliştirilmesi ve yapılacak yatırımların bu ülkelere kayması için büyük önem taşıyor.

GAYRİMENKULDE EN YENİ PROJELER İLK KEZ TANITILACAK

Tüm dünyadan emlak projelerini bir araya getirecek fuarlar, potansiyel yatırımcılara dünya çapında biribirinden değişik projeleri de keşfetme fırsatı sunacak. Fuarlar, pandeminin ardından sektör için yüz yüze görüşme fırsatı sağlayacak ciddi global ve bölgesel gayrimenkul alıcıları, yatırımcıları için ikili iş ilişkilerinin geliştirilmesine yardım edecek. Hükümet etkileyicilerini  ve en yüksek kalitede alıcıları, yatırımcıları de çekmeye devam edecek. Yatırımcılar, kendilerine sunulan özel fırsatlar, mimari tasarım, yatırım sırasında ihtiyaç duyulan hukuki hizmetler ve proje yönetimi gibi yatırım sonrası hizmetlere de kolaylıkla ulaşabilecek.

GELİR DÜZEYİNDE ARTIŞ

Gayrimenkul satışlarında yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi her geçen gün artmaya devam ediyor. Gerek bulunduğu konum gerekse yaşam koşulları sebebi ile Türkiye, pek çok ülkeden önemli yatırımcıları topraklarına çekiyor. Özellikle; vatandaşlık fırsatları, coğrafi yakınlık gibi etkenler Ukrayna, Özbekistan, Libya, Kazakistan, Ürdün, Pakistan, Hollanda, Belçika,  Rusya gibi ülkelerin gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye taşıyor.

Dünyada, yabancılara gayrimenkulle vatandaşlık hakkının verilmesi her geçen gün daha da fazla yaygınlaşıyor. Yatırım yoluyla vatandaşlık verilmesi, ülkeler için gelir düzeyinde artış, ekonomiye katkı gibi pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Türkiye ise, gayrimenkul ile vatandaşlık vermeye başlayan ülkeler arasında son sıralarda geliyor. Özellikle gayrimenkul için Türkiye oldukça önemli bir yatırım ülkesi konumunda bulunuyor. Kolay ve hızlı satın alma süreçleri, hem yatırım hem de yaşamak için uygun koşullar bu ülkelerin, Türkiye’ye yatırım yapması için büyük bir etken. Özellikle, Arap ülkelerinden ve Kazakistan, Özbekistan, Pakistan gibi ülkelerden Türkiye’ye gelmek için ciddi bir talep söz konusu. Ayrıca, döviz ile satış yapılması ülkemize ciddi anlamda döviz girişi olmasını sağlıyor. Konut alımlarındaki artışın her geçen gün artmasıyla birlikte, ülke ekonomisine katkısının da her geçen gün artış göstermesi bekleniyor.

İSTANBUL ANTALYA  Ankara  EN ÇOK TERCİH EDİLEN ŞEHİRLER ARASINDA

Gayrimenkul satın alımı ile vatandaşlık hakkına sahip olunması da gayrimenkul yatırımı her gün arttırıyor. Açıklanan verilere göre, son 9 senede yabancılara satılan konut sayısı 293 bini aştı! 2013 senesinde İstanbul’da yabancıların aldığı konut sayısı 116 bin 258 iken, bu rakam Antalya’da 67 bin 766 olarak gerçekleşti. Bu sırayı, 14 bin 577 adet konut satışıyla Ankara takip etti.


Geri Dön