08 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörü yeni teşvikler bekliyor!

Gayrimenkul sektörü yeni teşvikler bekliyor!

Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin; KDV ve tapu harçlarındaki indirimlerin konut satışlarında hareketlilik yaşattığını dile getirerek, “Benzer teşvikler iç talebi artıracak” dedi.



Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin bu yıl 16'ncısı düzenlenen GYODER Zirvesi'nin hem Türkiye'den hem de yurtdışından önemli uzmanları bir araya getirdiğini açıkladı. 

Feyzullah Yetgin, "GYODER'in öncülüğünde sektörümüzün tüm paydaşları, 'Gayrimenkulde Tercihlerin DNA'sı Değişiyor mu?' sorusuna hep birlikte yanıt aradı. Katılımcı profili her yıl daha da genişleyen Zirve'de ele alınan konuların ve yenilikçi yaklaşımların gayrimenkul sektörünü daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum" dedi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre ekonomisi hızla büyüyen, yatırımcılarına güven veren istikrarlı yönetim anlayışıyla Türkiye'nin uluslararası ölçekteki tüm yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi olduğunu da aktaran Feyzullah Yetgin, "Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya'nın kesişim noktasındaki stratejik konumu, coğrafi özellikleri ve doğal güzellikleri yoğun ilgi gören ülkemiz, gayrimenkul sektörünün ekonomiye kattığı değerle daha da büyüyecektir" diye konuştu. 

Yetgin, "Artan finansal performansı ve güçlü altyapısı ile yatırımlarını sürdüren sektörümüzün Türkiye'nin demografik ve ekonomik gelişmeleri göz önüne alındığında daha büyük işlere imza atacak bir potansiyel barındırdığı görülmektedir" dedi. Yetgin, sözlerine şöyle devam etti: "KDV ve tapu harçlarındaki indirimler konut satışlarında ciddi bir hareketlilik yaşatmıştı. Benzer teşvikler iç talebi artıracak, 250'ye yakın alt sektörü etkileyen gayrimenkul sektörü 2018 yılında ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlayacaktır."
 


Geri Dön