26 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörüne 'faiz indirimi' dopingi!

Gayrimenkul sektörüne 'faiz indirimi' dopingi!

Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, konut kredi faiz oranlarının düşürülmesinin yerinde ve son derece mantıklı bir adım olduğunu ifade etti. Karayel, bankaların sunduğu desteğin gayrimenkul sektörünün daha hızlı toparlanmasını sağlayacağını belirtti...



Kamu bankaları tarafından açıklanan kredi paketlerinde konut desteğinin de olması gayrimenkul sektörünün daha hızlı toparlanması için 'umut verici bir gelişme' şeklinde görüldü. 

Koronavirüs salgınında, vakaların düşmesiyle başlayan normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması amacıyla kamu bankaları tarafından hazırlanan kredi paketlerinde konut kredisi faizlerine de yer verildi. Sağlanan destek; sektör temsilcileri tarafından da 'önemli bir adım' olarak belirtildi. 

Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Karayel,  “Bankaların sunduğu desteğin; gayrimenkul sektörünün daha hızlı toparlanabilmesi adına umut verici bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Bu karar, sektörün pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıları aşması için önemli bir adım olacak” diye konuştu. 

Gayrimenkul sektörüne faiz indirimi dopingi!

Yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa ile gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlatan Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel de konuya ilişkin yaptığı açıklamada; gayrimenkul sektörünün koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan talep daralmasının en çok etkilediği sektörler arasında bulunduğunu belirtti. 

“Geniş bir kullanıcı kitlesine yayılmalı”

Kamu bankaları tarafından hazırlanan kredi paketlerine ilişkin konuşan Karayel, koronavirüs salgınından sonra konut kredi faiz oranlarının düşürülmesinin yerinde ve son derece mantıklı bir karar olduğuna dikkat çekti. Karayel, “Bu karar, sektörün pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıları aşması için önemli bir adım olacak. Karar ile beraber, kredi başvuru süreçlerinin de daha hızlı olması gerektiğini düşünüyorum. Başvuruların onaylanma süreçlerinin pratikleştirilerek, geniş bir kullanıcı kitlesine yayılmasını sağlamanın faydalı olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Katılım bankalarından 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

0,64 faizli konut kredisi başvuruları başladı!

Konutta faiz indirimiyle satışlar 1 milyonu aşabilir!

Faiz indirimi konut sektörüne can suyu olacak!


Geri Dön