24 / 04 / 2024

Gayrimenkul sertifikası tekrar gündeme gelecek!

Gayrimenkul sertifikası tekrar gündeme gelecek!

Gayrimenkul Sertifikası yeni finansal yatırım aracı olarak hayatımıza girmişti ancak istenilen başarıya ulaşamadı. Gayrimenkul Sertifikası yeniden masaya yatırıldı. 



Yeni Şafak Gazetesi'nden Emine Açar'ın haberine göre; Gayrimenkul Sertifikası yeni finansal yatırım aracı olarak hayatımıza giriş yaptı ancak istenilen başarıyı yakalayamadı. Sorunların çözümü için  Sermaye Piyasası Kurulu, yeni bir tebliğ taslağı hazırladı.


Türkiye'de bu yıl firmalar İstanbul Borsası’nda işlem görmeye başlayan gayrimenkul sertifikası çalışmalarına istekle yaklaşsa da yetersiz kalıyor. 

Gayrimenkul zengini konumunda bir ülke olan Türkiye'de bağımsız bölüm veye ufak çağlı bölümlerin alınıp satılması belli bir yere kadar hareketlilik sağlıyor. 


AMAÇ BÜYÜK YATIRIMLARA KAYNAK OLUŞTURMAK

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK),  gayrimenkul sektöründe kaynağın daha verimli hale gelmesi için çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Gayrimenkulun küçük dilimlerlealınıp satılabilir olmasını sağlayan Gayrimenkul Sertifikası'nın derinliğini artırmak SPK’nın yeni dönem çalışmaları içinde bulunuyor. 

Bu çalışmalar sayesinde yakın zamanda gayrimenkul sertifikalarını daha çok göreceğiz. 
 

YENİ TASLAK TAMAM


Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Sermaye Piyasası Kurulu’ndaki son çalışmaları anlattı. 

Küresel Katılım Finans Zirvesi’nde açıklama yapan Ertaş, yeni bir kaynak oluşturmak konusunda adını duymadığımız pek çok menkulkıymeti son birkaç yıl içinde sisteme aldıklarını aktardı. 

Ertaş, “İlk örneği belki çok başarılı olmadı ama uygulamada karşılaşılan sorunları çözecek yeni bir tebliğ taslağını tamamladık. Bugünlerde resmi gazetede yayımlanacak” dedi.

 

EN BÜYÜK SORUN VERGİ ALTYAPISI

Gayrimenkul sertifikalarında istenilen başarıya ulaşılamamasındaki en büyük neden vergi mevzuatı olarak görülüyor. Vergi uygulamasının çözülmesi için yeni taslakta daha iyi ve anlaşılır olunacağını ifade eden Ertaş, yeni taslağın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından daha fazla gayrimenkul şirketinin sertifika ihraç etmesi bekleniyor dedi. 

 
 


Geri Dön