20 / 04 / 2024

Gayrimenkul sertifikası yeni taslak

Gayrimenkul sertifikası yeni taslak

Gayrimenkul Sertifikası yeni finansal yatırım aracı olarak hayatımıza girmişti ancak istenilen başarıya ulaşamadı. Gayrimenkul Sertifikası yeniden masaya yatırıldı. 

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe derinleşirken, yeni bir uygulama gündeme geldi. Gayrimenkul zenginleri kira takiplerini daha kolay yapmak için artık kira takip programı kullanıyor. Peki kira takip programı nedir? Nasıl işliyor? 

Konut satışları düştü! Gayrimenkulün yeni gözdesi arsa ve tarla oldu!

Değişen talepler, yükselen fiyatlar, kredi olanaklarının sınırlı olması gayrimenkul piyasasında dengeleri değiştirdi. Toplam satış içinde uzun seneler boyunca lider konumda olan konut, yerini arsa-tarlaya kaptırdı. İşte detaylar...

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Boss4 Gayrimenkul'den Yeni Evim Kampanyası'na 4 projeyle destek!

Boss4 Gayrimenkul ev almak isteyenlerin gündeminde yer alan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 4 projesiyle destek verdiğini duyurdu.

DAP Gayrimenkul’den 2023’te 5 yeni proje

DAP Gayrimenkul, 5 yeni projesine başlayacağını duyurdu. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2023’te yeni yatırımlar içinde olacaklarını bildirdi.

TSKB Gayrimenkul 120 bin 453 TL'lik pay satacak!

TSKB Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 120.453,780 TL oldu. Bu paylar 20 Eylül ve 21 Eylül tarihlerinde Birincil Piyasada oluşacak fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Alya 4 Mevsim ön talep topluyor! Yeni proje!

Modern şehircilik çizgisinde, güvenilir ve örnek alınan şirket vizyonuyla yatırımlarına hız kesmede devam eden BOSS4 Gayrimenkul’ün yeni projesi Alya 4 Mevsim’de ön talep toplanıyor.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 176 bin 418 TL'lik pay satacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 176.418,174 TL'lik payları 2 Eylül ve 3 Eylül tarihleri arasında 1 TL'den düşük olmamak üzere satılacak. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün ünvanı Kuyaş Yatırım Anonim Şirketi oldu!

Eski ünvanı Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi olan  Kuyumcukent Gayrimenkul'ün yeni ünvanı Kuyaş Yatırım Anonim Şirketi olarak değişitirildi.

Bodrum gayrimenkul projelerinin yeni cazibe merkezi oldu!

Bodrum’daki gayrimenkul ve inşaat projelerinin son bir senedeki toplam yatırım maliyeti 2 milyar dolara ulaştı...

İhlas Gayrimenkul'ün esas sözleşmesinin 6. maddesi değişti!

İhlas Gayrimenkul'ün yeni çıkarılmış sermayesi 1 milyar TL olup, şirketin esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6.maddesinin ekte bulunan şekilde değiştirilmesi hususunda uygun görüş almak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmasına karar verildi.

İhlas Gayrimenkul'ün 4.9 milyon TL'lik payları satışa sunulacak!

İhlas Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 4 milyon 958 bin 907 TL olan payları Birincil Piyasada oluşacak fiyattan satışa sunulacak.

Gayrimenkul sertifikası yeni taslak Haberi

Gayrimenkul sertifikası yeni taslak

Yeni Şafak Gazetesi'nden Emine Açar'ın haberine göre; Gayrimenkul Sertifikası yeni finansal yatırım aracı olarak hayatımıza giriş yaptı ancak istenilen başarıyı yakalayamadı. Sorunların çözümü için  Sermaye Piyasası Kurulu, yeni bir tebliğ taslağı hazırladı.


Türkiye'de bu yıl firmalar İstanbul Borsası’nda işlem görmeye başlayan gayrimenkul sertifikası çalışmalarına istekle yaklaşsa da yetersiz kalıyor. 

Gayrimenkul zengini konumunda bir ülke olan Türkiye'de bağımsız bölüm veye ufak çağlı bölümlerin alınıp satılması belli bir yere kadar hareketlilik sağlıyor. 


AMAÇ BÜYÜK YATIRIMLARA KAYNAK OLUŞTURMAK

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK),  gayrimenkul sektöründe kaynağın daha verimli hale gelmesi için çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Gayrimenkulun küçük dilimlerlealınıp satılabilir olmasını sağlayan Gayrimenkul Sertifikası'nın derinliğini artırmak SPK’nın yeni dönem çalışmaları içinde bulunuyor. 

Bu çalışmalar sayesinde yakın zamanda gayrimenkul sertifikalarını daha çok göreceğiz. 
 

YENİ TASLAK TAMAM


Sermaye Piyasası...