25 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımı yapacaklara 10 tavsiye!

Gayrimenkul yatırımı yapacaklara 10 tavsiye!

Demsa Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Yatırım Uzmanı Yüksek Mimar Hüseyin Demir, Türkiye'de yakın zamanda gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere önemli tavsiyelerde bulundu.



Türkiye genelinde konut satışları 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında  artarak 140 298 oldu olduğunu görüyoruz. Konut satışlarında, İstanbul 23 471 konut satışı ve yüzde 16,7 ile en yüksek paya  sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 945 konut satışı ve yüzde 9,9 pay ile Ankara, 7 575 konut satışı ve %5,4 pay ile  İzmir  izlediğini görmekteyiz. Konut satış sayısının düşük olduğu illere baktığımızda sırasıyla 28 konut ile Şırnak, 29 konut ile Ardahan ve 35 konut ile Hakkari olduğunu gözlemliyoruz.Yatırım yaparken dikkat etmemiz gereken altın kural az talep dengesine bakmak olduğu bu veriler ışığında  daha net anlaşılıyor.

 

Gayrimenkul yatırımı yapacaklara 10 tavsiye!

 
Yabancılara 2017 yılı Eylül ayında 2 236 konut satışı gerçekleşti

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %75,2 artarak 2 236 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Eylül 2017’de ilk sırayı 797 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 520 konut satışı ile Antalya, 119 konut satışı ile Aydın, Bursa ve Trabzon izledi görüyor ve yatırımlar için İstanbul'u seçmek akıllıca olacaktır.

"YÜKSEK KAZANÇ İSTEYEN GAYRİMENKUL ALSIN"


16 yıla aşkın süredir uluslararası alandaki tecrübelerini, yerli ve yabancı yatırımcılarla Demsa gayrimenkul bünyesinde paylaştıklarını belirten DEMİR , gayrimenkulde yüksek kazancın püf noktası konum,bilgi, sabır,doğru zamanlama ve yatırım uzmanlarından yardım almak  olduğunu söyledi.


Her zaman dilimin de kazançlı fırsatların olduğunu ama en kazançlı teklifin hangisi olduğuna bakmak için iyi bir bilgiye ihtiyaç duyulduğunu ,kulaktan dolma bilgiler ile yatırım yapmak büyük zararları beraberinde getirebileceğini gözden kaçırmamak lazım.

 

Gayrimenkul yatırımı yaparken doğru ve en yüksek kazançlı yatırım için dikkat etmenizde faydalı olacağını düşündüğüm  bilgiler;

 

1.Yatırım yapacağınız illerin gelişme aksı dikkate alınmalı
2.Yakın sürede süratle değerlenme potansiyeli bulunan bölgeler tespit edilmeli. Bu bölgelerde  ucuzken alınan gayrimenkuller orta vadede yüksek getiri sağlar.
3.Alışveriş merkezi, hastane, üniversite gibi büyük devlet ve özel sektör yatırımları, o bölgenin ticari değerini, oradaki gayrimenkul fiyatlarını yükseltir. Bu nedenle bölge seçimi yaparken bu gelişmeleri takip etmek gerekir
4.Gayrimenkullerin değerini etkileyen en önemli faktörlerden biri de ulaşımdır.Büyükşehirlerde konut sektöründe en önemli etkeni oluşturur.
5.Alınacak konutun imar ve iskan izinlerinin varlığı da araştırılmalıdır
6.Sorunsuz tapular olmalı
7. Doğal afetler deprem,sel vb olaylarda dayanıklılık durumu araştırılmalı
8. Gayrimenkul konusunda dikkat edilecek husus gayrimenkulün lokasyonun da ve çevresinde ekonomik güçleri yüksek yani zenginlerin tercih ettiği bölgelerde yapılacak yatırımların her zaman avantajlı olduğu unutulmamalı
9.Alım satım esnasında düzenlenecek kontratlarda da detaylara dikkat edilmesi gerek
10.Gayrimenkul yatırımı birtakım riskler içerebilir. Kurumsal gayrimenkul firmalar aracılığı ile yatırım yapmak güvenli ve risksiz bir yatırım yapmayı sağlar. Bu nedenle uzman desteği almak faydalı olacaktır


Geri Dön