26 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımında ibre konuttan arsaya kaydı!

Gayrimenkul yatırımında ibre konuttan arsaya kaydı!

Artan maliyetler sebebiyle konut yatırımından uzaklaşan yatırımcılar arsa yatırımlarına yöneldi.



Türkiye'de gerçekleştirilen gayrimenkul yatırımlarında ibre konuttan arsaya kaydı. Açıklanan resmi verilere göre; ülkemizde gerçekleştirilen konut satışları yıllık bazda azalırken, arsa ve tarlaya olan talep ciddi oranda arttı.

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre; konut satışlarının senelik bazda yüzde 0,5 azalarak 1 milyon 491 bin 856 adet olduğunu söyleyen Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, konut dışı gayrimenkul satışlarının da rekor denecek rakamlara ulaştığını ve bu alanda yapılan satışların yüzde 29,6 artış göstererek, 1 milyon 528 bin adet olduğunu söyledi.

Gayrimenkul yatırımında ibre konuttan arsaya kaydı!

En büyük etken, pandemi mi?

Konut dışı gayrimenkuldeki bu artışta, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde insanların daha güvenli ve izole olarak gördüğü kırsal ve tenha bölgelere yerleşme isteğinin bunda rolünün büyük olduğunu kaydeden Abdüssamet Bahadır “Pandemi ile birlikte hobi alanı amaçlı arsa ve tarla yatırımların arttığını görüyoruz. Daha güvenli, şehir dışında açık havada olma isteğine ek olarak, ekonomik dalgalanma sürecinde konuta göre daha ucuz olan tarla ve arsalara yatırım yapma isteği arsa satışlarını arttırdı. İnşaat girdi maliyetleri yüzde 100’ün üzerinde artınca konut üretimi yavaşladı, talep ve arz dengesi bozuldu. 
 
 


Geri Dön