26 / 04 / 2024

Gayrimenkul zengini Mıng Vancou kefaletle serbest bırakıldı!

Gayrimenkul zengini Mıng Vancou kefaletle serbest bırakıldı!

Kanada'da tutuklanan Çinli teknoloji şirketi Huawei'in Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou, 7 milyonu nakit ve 3 milyonu gayrimenkul olmak üzere 10 milyon Kanada doları kefaletle şartlı serbest bırakıldı.



ABD'nin İran yaptırımlarını delmek için sahtekarlık yaptığı nedeniyle Kanada'da tutuklanan Çinli teknoloji şirketi Huawei'in Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou'nun kefaletle şartlı serbest bırakılmasına karar verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, uluslararası kamuoyunun ve piyasaların yakından takip ettiği kefalet duruşmasında, Kanadalı Hakim William Ehrcke'nin Mıng'ın ABD'nin resmi iade talebini beklerken şartlı olarak salıverilmesine hükmedildi.

Vancouver kentindeki evinde ikamet edecek gayrimenkul zengini Mıng, mahkemeye 7 milyonu nakit ve 3 milyonu gayrimenkul olmak üzere 10 milyon Kanada dolarını teminat olarak sunacak. 

Yaklaşık 10 gün hapishanede kaldıktan sonra kefalet duruşmasının üçüncü gününde şartlı serbest kalmasına karar verilen Mıng'ın akıbeti, ABD yönetiminin Kanada'dan iade talebinde bulunup bulunmamasına göre belli olacak.

Mıng'ın ABD'ye iade edilmesi halinde New York Doğu Bölgesi Mahkemesinde "birden fazla uluslararası kurumu dolandırmak için komplo kurmak' suçundan yargılanacağı ve suçlu görülmesi durumunda 30 yıl hapis cezası alabileceği ifade ediliyor. 

ABD'nin İran yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle Washington yönetiminin talebi üzerine 1 Aralık'ta Vancouver kentindeki bir havalanında uçak değiştirirken tutuklanan Mıng Vancou'un  sahtekarlık suçundan yargılanması için New York Doğu Bölgesi Mahkemesinin tutuklama kararını 22 Ağustos'ta çıkardığı ve Kanada'daki tutuklama kararının Mıng'ın Vancouver'da uçak değiştirileceğinin öğrenilmesinin ardından 30 Kasım'da çıkarıldığı biliniyordu.
 


Geri Dön