24 / 04 / 2024

Gayrimenkulde son trend; Yabancıya satış!

Gayrimenkulde son trend; Yabancıya satış!

Yabancıya konut satışı 2012'de kabul edilen Mütekabiliyet Yasası ile birlikte etkilerini göstermeye başladı. Gerek 2013'te gerekse 2014'te satışların artış hızı hayli yüksek.



Yabancıya konut satışı 2012'de kabul edilen Mütekabiliyet Yasası ile birlikte etkilerini göstermeye başladı. Gerek 2013'te gerekse 2014'te satışların artış hızı hayli yüksek. 2014 verilerine göre yabancıya satılan konut sayısı bir önceki yıl olan 2013'e göre yüzde 56 arttı. 2015'in tamamında yabancılara gayrimenkul satışının, geçen yıla oranla 4 bin 500 fazla olacağı tahmin ediliyor. 


Körfez ülkesi yatırımcılarının Türkiye'de güven ve huzur içerisinde yatırım yapmaları önemli bir konu. Yabancı yatırımların artması Türkiye ekonomisinin iyi yöne doğru seyretmesi ile doğru orantılı. 

2015 Yılı Türkiye Gayrimenkul Sektörü 3. Çeyrek Raporu'na göre, Türkiye ekonomisinin 2015 yılını yüzde 3.5 büyüme performansıyla kapatması bekleniyor. Son 10 yıllık verilere göre inşaat sektörünün Türkiye ekonomisine katkı payı ortalama yüzde 4.5 Zeynep FITROTOGIU [email protected] civarında bulunuyor. Türkiye'de var olan siyasi ve ekonomik istikrar, Türkiye'nin en dinamik sektörü gayrimenkule olumlu yansıyacağı ve yabancı yatırımlarının da burada önemli yer tutacağı görüşündeyim. 

Peki, Körfez ülkesi yatırımcıları arasında acaba Türkiye neden bu kadar popüler gelin top 10 listemize neşeli bir dille göz atalım; 1. önce Güvenlik! 2. Sonra İstikrar! 3. Ayrıca, mülk en iyi yatırımdır! 4. Lübnan out Türkiye in! 5. Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün! 6. İngilizce ve artık Arapça bile konuşulan bir dil hizmet sektöründe! 7. Mütekabiliyet yasası ile Yabancılar için satın alma koşulları hiç bu kadar kolay olmamışken satın almamak ayıp olurdu! 8. Evim evim güzel evim! Helal etler, kebaplar, nargileler daha ne olsun... Burası aynı bizim oraa! 9. Deniz havası, balığı, rakısı... 

10. En güzel konserler... 

Sevgiyle Kalın... 


Gazette 


Geri Dön