26 / 04 / 2024

Gayrimenkulde yeni dönem 1 Nisan'da başlıyor!

Gayrimenkulde yeni dönem 1 Nisan'da başlıyor!

Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren KDV düzenlemesinde yeni müjde geldi. İşte detaylar...



Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamlar yaptı. Görken Öğüt yaptığı açıklamada söz konusu düzenlemenin gayrimenkul sektöründe büyük etkiler yaratılacağını söylemenin çok iddialı olacağını kaydetti.

Yaptığı açıklamada 150 metrekarenin üzerindeki konut satışında KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirildiğini söyleyen Görkem Öğüt, son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkulün yaşayan bir sektör olduğunu kaydederek, değişimlerden etkilendiğini söyledi.

Gayrimenkulde yeni dönem 1 Nisan da başlıyor!

Görkem Öğüt yaptığı açıklamada, 2013'te gerçekleştirilen düzenlemeyle Büyükşehirlerde 150 metrekareye kadar olan konutlardaki KDV oranı konut kategorisi ve emlak vergisi gibi değişkenlere bağlı olarak belirlendiğini söyleyerek, söz konusu düzenlemenin etkisi ve konut yapıları sebebiyle bu oranın çoğunlukla yüzde 1 olarak işlediğini söyledi.

Gerçekleştirilen söz konusu düzenlemeyle net alanı 150 metrekareye kadar olan konutlarda KDV'nin yüzde 8 olarak sabitlendiğini söyleyen Öğüt, metrekare olarak bu oranın üzerinde olan konutlarda 150 metrekareye kadarlık bölüm yüzde 8, aşan bölümlerin ise yüzde 18’lik orana tabi tutulacağını kaydetti. 

Peki KDV indirimi sektörü nasıl etkileyecek? İşte detaylar...


Geri Dön