24 / 04 / 2024

Gaziantep Deprem Master Planı Çalıştayı düzenlendi!

Gaziantep Deprem Master Planı Çalıştayı düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep Deprem Master Planı Çalıştayı yaptıklarını söyledi.



Gaziantep Valisi Davut Gül, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ve Yönetim Kurulu üyelerine ziyarette bulundu. 

Memo Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Vali Davut Gül'e odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gül, meslek içi eğitimle sağlıklı ve güvenli yapılar konusunda hassas olduklarını söyledi.

Gaziantep Deprem Master Planı Çalıştayı yaptıklarını söyleyen Başkan Çeliktürk, şu açıklamalarda bulundu: "Gaziantep olarak deprem bölgesindeyiz. Meydana gelebilecek bir depremde can ve mal kaybını önlemek amacıyla Oda olarak çok başarılı bir Deprem Master Plan Çalıştayı düzenledik. Master Planımızla ilgili yol haritamızı hazırladık. Şimdi belediyemiz ve üniversitelerle içine alınacağı bir plan hazırlamamız ve uygulamaya koymamız gerekiyor.  Yine önem verdiğimiz konulardan birisi de eğitimdir. Üyelerimizin teknik ve mesleki konularda kendilerini geliştirmeleri amacıyla sürekli eğitimle ilgili etkinlikler düzenliyoruz."

İmar barışı ile ilgili konuşan Çeliktürk, "İmar Barışından yararlanmalarını, devletimizin sunduğu bu haktan faydalanmalarını istiyoruz. Ancak, İmar barışının istismar edilmesine de karşıyız. Bu nedenle de ilgili tüm kurum ve kuruluşların İmar Barışı konusunda hassas olmasını, su istimallere izin verilmemesini istiyoruz" dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise imar barışı ile ilgili hassasiyet  gösterileceğini söyledi. İmar barışının önemini anlatan Gül, "Vatandaşlarımız İmar Barışından faydalanmak için zamanında müracaat etsinler. Belediyelerimiz bu konuda hassas davranıyor. Belediyelerimiz ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız İmar Barışından yararlanmak isteyenlere gerekli desteği veriyor. Tüm kurumlara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.


Geri Dön