29 / 03 / 2024

Gaziantep Engelsiz Yaşam Merkezi Ekim'de açılacak!

Gaziantep Engelsiz Yaşam Merkezi Ekim'de açılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 Ekim ayında hizmete açılacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki işitme, konuşma ve zihinsel engellilere yönelik özel eğitim bölümleri farkındalık oluşturacak. 




Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Engelsiz Kent Gaziantep” kimliğine yakışan hizmetlerine devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Engelin elde, ayakta, gözde ve kulakta değil yaşarmayan gözde nasırlaşmış kalpte” sözünü havada bırakmıyor ve icraatlarıyla takdir topluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 13 bin 824 metrekare kapalı alandan oluşacak çok kapsamlı ve kompleks bir tesis olma niteliğini taşıyacak Engelsiz Yaşam Merkezinde 240 personel görev yapacak. 

İnşaatı süren merkezde işitme, konuşma, otistik engelliler bölümü, hafif, orta ve ağır zihinsel engelliler için özel eğitim bölümleri, kapalı yüzme havuzu, hidroterapi havuzu, duyu bütünleme terapisi, snoezelen terapisi, özgül öğrenme güçlüğü bölümleri, fizik tedavi birimi, meslek atölyeleri, sergi salonu, konferans salonu, nefes evi ve çok amaçlı kapalı spor salonu yer alacak.
 


Geri Dön