29 / 03 / 2024

Gaziantep Nizip'te hangi yatırımlar yapılacak?

Gaziantep Nizip'te hangi yatırımlar yapılacak?

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Nizip’in yatırımlar ve projelerle kalkınan bir ilçe olacağını söyledi. Şahin yaklaşık 3 saat süren toplantıda muhtarlardan gelen talep ve istekleri dinledi.




Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Nizip’in yatırımlar ve projelerle kalkınan bir ilçe olacağını söyledi.


Büyükşehir’in çalışmalarını ve projelerini ilçelerde giderek yerinde anlatan Şahin, önceki gün Nizip Ticaret Borsası’nda Nizipli muhtarlarla bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda muhtarlardan gelen talep ve istekleri dinleyen Şahin’in yanında Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Nizip Belediye Başkanı Haci Fevzi Akdoğan, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler de yer aldı.


Bu tür çalışmaların ekip işi olduğunu ifade eden Şahin, en büyük gücünün yetişmiş insan olduğunu söyledi. Toplumsal çalışmalar alanında güzel hizmetler verildiğini belirten Şahin, “Nizip’e ayrı bir önem veriyoruz. Nizip bizim gözbebeğimiz. Biz Nizip’in hizmetkârıyız, hizmet için buradayız. Birçok şehirden daha büyük bir nüfusa sahip. Onun için yatırımlarımız hızlı bir şekilde sürdürüyoruz” diye konuştu.


AŞAGI FIRAT VE ZEUGMA GAZİANTEP’İN YÜZAKI OLACAK


Aşağı Fırat ve Zeugma’da çok önemli turizm yatırımları düşündüklerini ifade eden Şahin, özellikle Gaziantep’in gastronomi alanında UNESCO’ya girmesiyle birlikte turizm alanlarının önem kazandığını hatırlattı. Bu açıdan Aşağı Fırat ve Zeugma’da turizme yönelik çalışmaların hız kazandığını belirtti. Fırat’a özel bir turizm çalışması yapılacağını kaydeden Şahin, altyapı çalışmalarının da başladığını söyledi.


YENİ BELEDİYE BİNASI YAPILACAK


Nizip Belediye binasını yenilemek istediklerini, ancak başbakanlıkta takıldığını, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül’ün devreye girmesiyle bu sorunun çözüldüğünü kaydetti. Vatandaşa hizmet için iyi bir belediye binasının olması gerektiğini aktaran Şahin, projenin hazırlanması durumunda yeni binanın 3 ay içerisinde yapılarak teslim edileceğini söyledi.


KONGRE MERKEZİ, NİKÂH SALONU VE YENİ STAT GELİYOR


Nizip’e yakışacak şekilde bir kongre merkezi ve nikah salonu da yapacaklarını vurgulayan Başkan Şahin, Nizipli vatandaşların daha kaliteli bir hizmet alması için bu projeyi gerçekleştireceklerini kaydetti.


Şehir merkezinde kalan eski stadı yıkacaklarını ve Dutlu mevkiinde yeni bir stat yapacaklarını belirten Şahin, aynı zamanda gençlerin salon sporlarını yapacağı bir de kapalı spor salonu yapacaklarını vurguladı. Cezaevini de yenileyeceklerini aktaran Şahin, Nizip Çayı çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Restorasyonunu yaptıkları Karpuzatan tesisin önemli bir sosyal etkinlik olduğunu ve Niziplilere hizmet ettiğini vurguladı.


YOL VE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI


Nizip’in tüm köylerinde yol ve sıcak asfalt ile sathi kaplamaların yapıldığını, arazi yol açma çalışmalarının ise sürdüğünü aktaran Başkan Fatma Şahin, mahalleye dönüşen köylerde de kilit taşı döşemelerinin büyük oranda tamamlandığını söyledi.


Gaziantep genelinde 1 milyon metre kare kilit taşı döşemesi yaptıklarını dile getiren Şahin, Nizip’e ise 192 bin metre kare kilit taşı yapıldığını hatırlattı. Tarım alanlarındaki kamulaştırmalar ile hazine çalışmalarının sürdüğünü belirten Şahin, sıkışan bölgeleri imar açabileceklerini vurguladı.


EYÜP SULTAN SOSYAL TESİSİ HİZMETE AÇILDI


İlçelere yönelik çalışmalarının artarak devam ettiğini belirten Şahin, bu doğrultuda her ilçeye sosyal tesis, park, kanalizasyon ve altyapının yanı sıra ihtiyaca göre çalışmaların sürdüğünü söyledi.


Nizip’e yapılan Eyüp Sultan Sosyal Tesis’in açılışını da gerçekleştiren Şahin, kalkınmanın ve demokrasinin yerelde başlayacağını vurguladı. Doğumdan ölüme her çocuğun “Hoş Geldin Minik Bebek” ile yaşamı boyunca her alanda onların yanında olmak istediklerini kaydetti.


AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ise, 110 muhtarın katılımı ile yapılan toplantıda tüm sorunları dinlediklerini ve tek tek not aldıklarını, bu sorunlara çözüm üreteceklerini söyledi. Büyük Nizip’e daha büyük hizmetler etmek için el ele verip bir ekip ruhu ile çalışmaya devam edeceklerini aktaran Gül, bunun bir inanç meselesi olduğunu söyledi. Gül, “Kimisi bu millete hizmet etmek için çalışır, kimisi de bu millete, bu coğrafyaya, bu toprağa tuzak kurmak için, hendek kazmak için çalışır. İki tane zihniyet var. Bir bu millete sevdalı olanlar, bu millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşanlar. Bir de bu millete, bu ülkeye yabancı olanlar ve tuzak kurmak isteyenler” diye konuştu.


Nizip Belediye Başkanı Haci Fevzi Akdoğan ise, ilçesine önemli yatırım projeleri gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i tebrik etti. Nizip’e büyük projelerin ve yatırımların Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Akdoğan, bu doğrultuda emeği geçen herkese teşekkür etti.


 


Konuşmaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi. 





Gaziantep Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön