25 / 04 / 2024

Gaziantep Şehitkamil Belediye Meclisi'nde TOKİ konuşuldu!

Gaziantep Şehitkamil Belediye Meclisi'nde TOKİ konuşuldu!

Gaziantep Şehitkamil Belediye Meclisi 2017 yılı Şubat ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda TOKİ ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.



Gaziantep Şehitkamil Belediye Meclisi 2017 yılı Şubat ayı ilk birleşim toplantısını gerçekleştirdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na  TOKİ  ile protokol imzalama yetkisinin verildiği meclis toplantısında İbrahimli Bölgesi için itfaiye, Umut Mahallesi için de anaokulu müjdesi verildi. 

TOKİ ile ilgili açıklamalarda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Bilindiği üzere bizim kullanmış olduğumuz kredi ile birlikte Kentsel Dönüşüm anlamında biz yolun sonunu gördük. 


Kaynağımız olmadığı için daha fazla ileriye gidemedik. TOKl ile burada hem daire karşılığı takas yapılabilmesini sağlamak adına hem de buraların bedellerinin TOKÎ tarafından karşılanması açısından gündeme geldi. Yani bu sayede Şehitkamil Belediyesi tarafından kamulaşünlan alan dışında kalan kamulaştırtacak alanların bedellerinin TOKİ tarafından ödenecek. Bittiğinde bizim kamulaştırdığımız alan kadar bizim, TOKÎ'nin kamulaştırdığı alanlar kendilerinin olmak üzere planlanması söz konusu olacak. Bu konuyla ilgili olarak TOKİ Ankara'dan işin idare edilmesi yerine bize bu noktada gerekli anlaşmaların ve kamulaştırmaların yapılması hususunda parasını biz verelim siz tapuyu alın, bize bedelsiz olarak devredin diyor. Bunun ile ilgili olarak imzalanacak protokol için imza yetkisi verilmesini teklif karar olarak sizlere sunuyoruz" ifadelerine yer verdi. 


UMUT MAHALLESİ ANAOKULU'NA KAVUŞACAK 

Çimento Kavşağı'nda inşa edilen sosyal tesis alanının ihtiyaç duyulması dolayısı ile anaokulu olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edileceğini söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Çimento Kavşağından giderken son yapmış olduğumuz taziye evinin alt kısmında 1.katta yerimiz var. Milli Eğitim bölgedeki nüfus yoğunluğu ile birlikte anaokulu sıkıntısı çekildiğini söyledi. Biz oraya sosyal tesis yapmayı düşünüyorduk. Fakat eğitimin daha öncelikli olması adına Milli Eğitime tahsis edip tamamen anaokulu olarak kullanmak üzere talep geldi" şeklinde konuştu. 


İBRAHİMLİ'YE İTFAİYE MÜJDESİ 

İbrahimli Mahallesi'nde yeni bir itfaiye alanına ihtiyaç duyulduğunu dile getire Başkan Fadıloğlu, "İbrahimli Bölgesi'nde itfaiye alam bulunmuyor. İbrahimli Bölgesi'ne en yakın itfaiye Çetin Emeç'te bulunan itfaiye oluyor. O bölgede bir çalışma yapılarak bizim mülkümüzde olan alanın ana cadde üzerinde yer alması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yer bizden talep edildi" ifadelerinde bulundu. 


ÖNCELİĞİMİZ OTOPARKLAR OLUŞTURMAK 

Öncelikli hizmet alanlarından birisinin de otoparklar oluşturmak olduğuna değinen Başkan Fadıloğlu, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden almış olduğumuz karar ile birlikte Şehitkamil ve Şahinbey Bölgelerinde eğer bir inşaat alanında otopark yetmiyorsa normal şartlarda otopark bedeli alınıyordu. Bunlar ayn hesaplarda tutularak Büyükşehir Belediyesine aktarılıyor. Bu aktarılan paralar yalnızca otopark oluşturulmasında kullanılıyor. Özellikle Şahinbey Bölgesi'nde bitişik ve dar nizamlı parseller bulunduğu için istese de otopark elde edilmesinde sıkıntılar var. Ciddi manada otopark bedellerinin karşılanmasında sıkıntı yaşandığı için Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu düzenleme ile bizden ruhsat alacak inşaat firmaları ön izni aldıktan sonra ruhsat aşamasında Büyükşehir Belediyesi'ne giderek buradan da otopark ulaşımı açısından olur alacaklar. Buradaki bağımsız bölüm sayısına göre otoparkı gösterebilmiş mi gösterememiş mi ona bakılacak. Bunun kontrolünü yapmak ve bu rakamı da gerçek rakama ulaştırmak adına yüksek tutuldu. Bizde burada Büyükşehir'in almış olduğu karan uygulamak adına gündeme aldık. Bizim derdimiz para almak değil otoparklar oluşturmak" dedi. Şehitkamil Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci birleşim toplantısını 3 Şubat Cuma günü saat 16:00'a alarak toplantıyı sonlandırdı. 



Denge Gazetesi


Geri Dön