26 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre; 1 milyar 366 milyon 864 bin 835 Türk Lirası yaklaşık maliyet hesaplanan İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesinin kazananı, 1 milyar 328 milyon 450 bin lira bedelle Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı oldu. 

4 Ocak 2023'te imza atılan sözleşmeye göre, tam adı, “İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi Sarıgöl Mahallesi 12C Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 863 Adet Konut, 28 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” olan ihale için 600 gün süre tanındı. Bu kapsamda inşaatın 9 Ocak'ta başlaması ve 31 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanması öngörüldü.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

TOKİ’nin açık usül yerine tercih ettiği 21-b usulünde ivedilik vurgusu bulunuyor. Fakat Sarıgöl Mahallesi için Bakanlar Kurulu’nun verdiği riskli alan kararı 8 sene önce alınmıştı. 

Gaziosmanpaşa’da Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Sarıgöl Mahallesi'ndeki 331 bin 700 metrekarelik bölüm için 13 Nisan 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan denilmişti. 

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm sürecinde, geçen Şubat'ta bilgilendirilmeden ve uzlaşma olmadan gönderilen tebligat ile evlerini boşaltmaları istenen mahalle sakinleri mağduriyet yaşadı. 

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

Egemen İnşaat aldığı kamu ihaleleriyle ismini duyuruyor. Bu projelerden bazıları, Mülteci Kampları, Yüksekova Havaalanı, Gaziantep Stadyumu, Gökkaya Barajı, Feke 1 Reg. ve HES, Van, Hatay, Şırnak, Isparta,  Ankara  konutları, Batman Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Sınır Takım Karakolları Yol Yapım Projesi olarak ön plana çıkıyor. 

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

Yeni Evim kampanyasına başvuracak memurlar dikkat! Hemen bu habere göz atın!

TOKİ 12-24 Ocak il il kura takvimi resmen açıklandı! 2+1 3+1 konut çekilişi peş peşe yapılacak! 


Geri Dön