25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'da 2 bin 500 konut dönüşecek!

Gaziosmanpaşa'da 2 bin 500 konut dönüşecek!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bölgede devam eden kentsel dönüşüm projelerinden ulaşım yatırımlardan ve 2019 hedeflerinden bahsetti. 



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçede hayata geçirdikleri tüm kentsel dönüşüm ve ulaşım yatırımlarını anlattı. İşte Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'in röportajı...

1- 2019 Mart yerel seçimleriyle başlamak istiyorum. Seçimlere dair beklentileriniz neler?

2019 Türkiye için önemli bir yıl. Önemli bir dönüm noktası. İstanbul’da 25 tane AK Parti’li belediyemiz var. Hedef bu sayıyı artırmak. Hepimiz bu gayret içindeyiz. Gaziosmanpaşa’da da bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz.

2- 4 yıldır görevdesiniz. Bu süre için kendinize bir karne verseniz,..
4 yıla baktığımda iki şey görüyorum. Birincisi, yükümüzün ağırlaştığı.
İkincisi, başlattığımız çalışmalarda verim alma noktasına geldiğimiz. Göreve ilk başladığımızda ilçemizin'ihtiyaçlarını ve yapmamız gerekenleri hızlıca planladık. Ve bölgemizde eksik olan şeylere yoğunlaştık. Spor kompleksleri, kültür merkezleri gibi. Öte yandan otopark, park, yeşil alan ihtiyaçlarının da arttığını-gördük. İlçenin yüzde 36’sını geçen kentsel dönüşüm çalışması vardı. Tüm bunları da planladık.

3- Türkiye’de dönüşüm denilince akla ilk olarak Gaziosmanpaşa geliyor. Bunu nasıl başardınız?
Çünkü Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesini ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Biz sadece binalar yapmıyoruz. İlçeye yeşil alanlar, parklar, okullar, sosyal donatılar ve otoparklar da kazandırıyoruz. Halkımızın rızasını alarak, daha yaşanılır bir kent inşa ediyoruz. Amacımız insanlarımızın mutlu olması. Yaşadığımız tüm engellere ve zorluklara rağmen çalışmalarımız planladığımız şekilde devam ediyor. Bugüne kadar bin 247 konut bitti. Yaklaşık 5 bin konutluk proje inşaatı da devam ediyor. Yaklaşık 2 bin 500 konutumuzu da birkaç ay içerisinde başlatmayı planlıyoruz.

Kentsel dönüşümde olmazsa olmazlarımız, yerinde dönüşüm ve vatandaşla uzlaşma. Sadece kentsel dönüşüm değil, yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Toplumsal ihtiyaçları karşılayacak donatıları temelden çözüyoruz. Mesela her bağımsıza bir otopark şartı koyuyoruz.

Yeşil alanlar, parklar, okullar, sosyal donatılar, spor alanları kazandırıyoruz.

4- Gaziosmanpaşa için dönüşüm dışında yapmak istediğiniz en büyük şey nedir?
Belediyeler sadece yol, park yapmaz. Cumhurbaşkanımız gönül belediyeciliği diyor ya. Biz tam da bunu yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın her ihtiyacında yanında oluyoruz. Sosyal belediyecilik alanında iddialıyız. Ancak toplumun gelişmesi, gençlerimizin utkunun açılması da çok önemli. Bu da nasıl olur? Sanatla, kültürle. Önümüzdeki dönem bunları sağlamayı istiyoruz. İlçemizin en büyük eksiği sanat akademisi, spor tesisi gibi yapılar. Biz artık bu ilçede zihinsel dönüşümü de sağlayacağız. Sadece odun, kömür, yemek vermeyle belediyecilik olmaz. Bunlar sosyal belediyecilik açısından önemli ama esas önemli olan gönüllere girmek. Düşünün, yaşamın stresinden bunaldığınızda, bu stresi bir çorbayla gideremezsiniz. Bu stresi tiyatroyla, sinemayla, eğlenceyle giderebilirsiniz. Bizim amacımız da gönümüzdeki dönem bu ihtiyaçlara yönelik çalışmalara imza atmak. Şimdi Gaziosmanpaşa Kültür İve Sanat Merkezi’nde Sanat Akademisi’ni hayata geçiriyoruz. Burada gençlerimiz çeşitli (atölyelere, kurslara ve (programlara katılabilecek.


Geri Dön