23 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'nın çehresi konut yatırımlarıyla değişiyor!

Gaziosmanpaşa'nın çehresi konut yatırımlarıyla değişiyor!

İstanbul'un yatırımlarla hızla gelişen ilçesi Gaziosmanpaşa'da markalı konut projelerinin sayısı da her geçen gün artıyor.



 

Gaziosmanpaşa'da 2011 yılında konutların metrekare fiyatları bin ile bin 200 TL arasında değişirken bu rakamlar 2014 yılında bin 400 TL ile bin 600 TL seviyelerine kadar ulaştı. Posta'da yer alan habere göre, markalı projelerde konutların metrekaresi 4 bin 500 TL ile 6 bin 500 TL arasında, açılacak metro güzergahları üzerinde yer alan standart konutların ise metrekaresi 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında değişiyor. 

 

TSKB Gayrimenkul Değerleme'den Baran Alphan'a göre, Gaziosmanpaşa'da eski yapıların yenilenmesiyle mevcut konut fiyatları da yükseliyor. Alphan, "Özellikle metrı hattı güzergahları üzerinde ve kentsel dönüşüm bölgeleri içerisindeki konut fiyatları bölgedeki proje süreçleri ilerledikçe yükseliyor." dedi.

 

Gaziosmanpaşa'da fırsatlar


-Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı ve yasal süreçlerin çözümü için önemli kararlar alındı. 
-Dönüşümle sağlıksız binaların yerini deprem riski olmayan binalar aldı.
-Nüfusun yarısından çoğunu 20-54 yaş aralığındaki çalışma yaşındaki kuşak oluşturuyor.
-Okul, cami, kültür merkezi, kamusal binalar gibi hissedilen eksiklikler, dönüşümle inşa ediliyor.
-İmar planları ile planlı yapılaşma öne çıkıyor.
-3. Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projelere ulaşım kolay. 
-Yapılan çalışmalar bölgenin cazibesini artırıyor.


Ulaşım yatırımları 


Dönüşüm çalışmalarına ek olarak, çok sayıda ulaşım yatırımı da bölgeden geçiyor. 2018 sonunda tamamlanması planlanan Kabataş-Mahmutbey metrosu, Karadeniz Mahallesi, Yenimahalle, Kazım Karabekir, Akşemsettin duraklarınasahip. Bu metroya ek olacak 2019 sonrası için Vezneciler Gaziosmanpaşa Sultangazi ve Kazlıçeşme-Gaziosmanpaşa-Kağıthane Kadıköy metro hatları yapılacak. Ayrıca ilçeden Kuzey Marmara otoyolu ve 3. Havalimanı'na ulaşım kolay.

Dönüşümde hedef 2023


Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümün 2023'te büyük ölçüde tamamlanacağı düşünülüyor. Bölgede çok sayıda inşaatı tamamlanan ve inşaarı devam eden konut projesi var. Ayrıca karma kullanımlı yapı projeleri de bulunuyor. İslambey'de 950 konutluk, Karayolları Mahallesi'nde 500 konutluk, Sarıgöl 1. Etap Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nde bin 500 konutluk, Bağlarbaşı 1. Etap Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nde 2 bin konutluk, Yenidoğan Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nde 2 bin konutluk, Yıldız Tabya Batı Kanadı Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nde 5 bin konutluk, Karayolları Mahallesi Güney Etabı Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nde 3 bin konutluk projelerin çalışmaları sürüyor.

 

 


Geri Dön