29 / 03 / 2024

Gazze'nin yeniden imarı konferansı düzenlendi!

Gazze'nin yeniden imarı konferansı düzenlendi!

Eski Ürdün Başbakanı Tahir Mısri, Gazze'yi Yeniden İnşa Komisyonu'nun dokuzuncusunu Türkiye'de düzenlediği "Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı"na katıldı.



Eski Ürdün Başbakanı Tahir Mısri, "Siyonizmin zalim güçleri Gazze'yi olabildiğince daralttı, eğitim, sağlık gibi alanlar başta olmak üzere halkı boğarak orayı bir açık hapishane haline getirdi. Dolayısıyla altyapı gibi alanlarda sıkıntılar yaşanıyor. Bütün baskılara rağmen Gazzeliler izzetlerini satmadılar ve vakur duruşlarıyla hayata tutundular." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mısri, komisyonun bütün imkanlarını Filistin için seferber ettiğini, siyonizmin karşısında durmak için bir araya geldiklerini açıkladı.  Kudüs'ün kalplerinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Mısri, şöyle devam etti:

"Siyonizmin zalim güçleri Gazze'yi olabildiğince daralttı, eğitim, sağlık gibi alanlar başta olmak üzere halkı boğarak orayı bir açık hapishane haline getirdi. Dolayısıyla altyapı gibi alanlarda sıkıntılar yaşanıyor. Bütün baskılara rağmen Gazzeliler izzetlerini satmadılar ve vakur duruşlarıyla hayata tutundular. Filistin bizlere muhabbet ve sevgiyle bakıyor. Bu nedenle bizler, herkes mesuliyetini bilmeli. Vatani bir görev olarak onlara destek olmalıyız. Bizler sizinle beraberiz ve sizleri asla bırakmayacağız. Size gelen bize de gelmiştir. Kuşatmayı yok edinceye kadar desteğimiz devam edecek." 

Tahir Mısri, siyonizm yıkımına karşı oraları ihya etme görevlerinin olduğuna dikkati çekerek, verecekleri destekle tarihte yer alacaklarını söyledi. Gazze'ye canlı bağlantı yapılan konferansa, 45 İslam ülkesinden 200 kişi katıldı.
 


Geri Dön