26 / 04 / 2024

GE, Siemens ve Mitsubishi'nin Alstom'a talip oldu!

GE, Siemens ve Mitsubishi'nin Alstom'a talip oldu!

Fransa Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, Amerikan General Electric (GE) ile Alman Siemens ve Japon Mitsubishi’nin, Fransız Alstom’un hisselerini satın almak için giriştiği yarışta, hükümetin tercihinin GE’den yana olduğunu açıkladı.



Fransız hükümeti, tercihinin General Electric’ten yana olduğunu açıkladı. Alstom yönetimi son kararını pazartesi gününden önce verecek. Fransa Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, Amerikan General Electric (GE) ile Alman Siemens ve Japon Mitsubishi’nin, Fransız Alstom’un hisselerini satın almak için giriştiği yarışta, hükümetin tercihinin GE’den yana olduğunu açıkladı.


Fransız Bakan,  devletin ayrıca Alstom hisselerinin yüzde 20’sini almayı planladığını bildirdi. Montebourg, devletin Alstom’un hisselerinin yüzde 29’una sahip Bougues şirketinin hisselerinin yüzde 20’sini satın almaya hazır olduğunu da aktardı. Söz konusu hisseler için 1,7 milyar avro ödenmesi gerekiyor.


Hükümetin tercihini GE’den yana kullanmasına rağmen, son kararı Alstom yönetiminin pazartesi gününden önce vermesi bekleniyor.


GE yönetimi, ilave istihdam yaratmanın dışında Alstom’un genel merkezinin ve karar mekanizmasının Fransa’da kalacağı sözünü vermişti.


ABD’li GE'nin dün sunduğu teklifin ardından harekete geçen Alman ve Japon şirketleri, bugün 1,2 milyar avro artış yaparak tekliflerini 14,6 milyar avroya yükseltmişti.


GE, dün yaptığı yeni teklifte, daha önce sunduğu 12,3 milyar avro tutarındaki teklifin mali açıdan üzerine çıkmamış ancak yaklaşık bin kişiye yeni istihdam sağlayacağı sözünü vermişti.


Fransız hükümeti, ihaleye katılan şirketlerin temsilcileriyle yaptığı görüşmede istihdamın düşürülmemesi ve fabrikaların başka yere götürülmemesi konusunda ısrarla güvence istiyordu.


AA


Geri Dön