19 / 04 / 2024

Gebze Akademi Lise açıldı!

Gebze Akademi Lise açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Akademi Lise’nin Gebze Şubesi hizmete açıldı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Akademi Lise’nin Gebze Şubesi, hafta sonunda düzenlenen tanıtım programıyla açıldı. Tanıtım programına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hayattaki en büyük kazanç hayırlı bir evlat sahibi olmaktır. Evladı bırakırsan karanlığa, yanlışa gider. İşte biz de bu Akademi Liseleri; gençlerimiz geleceğe en iyi şekilde hazırlansın diye açıyoruz” dedi.



YOĞUN KATILIM


Gebze’nin Beylikbağı bölgesinde hizmete giren Akademi Lise’nin tanıtım programına Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba ile daire başkanları, Akademi Lise eğitmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılışa ayrıca Beylikbağı sakinleri yoğun ilgi gösterdi.


BAŞKAN KÖŞKER’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR


Törende ilk konuşmayı yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 2004 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Gebze’de büyük bir değişim yaşandığını söyledi. Bu hizmetler içinde eğitime yönelik çalışmalara önem verdiklerini kaydeden Başkan Köşker, “Çocuklarımızın bilimsel ve fenni alanda gelişmesi için Akademi Lise gibi eğitim kurumları açılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine bu önemli kurumları bizlere kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.




BAŞKAN ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ


Açılışın ardından Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler Gebze Akademi Lise Binası’nda incelemelerde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu bu sırada Akademi Lise öğrencileriyle sohbet ederek, hatıra fotoğrafları çektirdi.


GEBZE AKADEMİ LİSE


Akademi Lise Gebze Şubesi, Beylikbağı’nda hizmet verecek. İki katlı bir binada faaliyet gösterecek olan Gebze Akademi Lise, 1200 metre karelik bir alan üzerinde bulunuyor. 7 derslikli binada bir el sanatları atölyesi, kütüphane, internet ve bilişim dersliği ile iki adet kafe yer alıyor. İdari Odası, mutfak ve depoların yer aldığı binada ayrıca bir adet de Rehberlik Odası hizmet verecek. Gebze Akademi Lise’den Çayrıova, Darıca ve Dilovası’nda yaşayan gençler yararlanabilecek.




AKADEMİ LİSE NEDİR?


Akademi Lise, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan ve sadece liselilerinin gittiği bir merkezdir. Akademi Lise’de amaç gençlerin vakitlerini faydalı aktivitelerle geçirmelerini sağlamak ve böylece hem eğitim yönünden hem de sosyal açıdan gelişimlerine katkı sunmaktır. Uzman eğitim kadrosu ve rehberlik hizmetleri gençlerin okuldaki derslerini desteklerken, sınavlara da hazırlamayı hedefler.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön