19 / 04 / 2024

Gebze Ticaret Odası metro hattı için Ankara'yı ziyaret etti!

Gebze Ticaret Odası metro hattı için Ankara'yı ziyaret etti!

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu bölgenin ekonomik ve sosyal değerini arttıracak projeler hakkında gerekli girişimlerde bulunmak üzere Ankara ' da Bakanlıklar nezdinde çeşitli görüşmeler yaptı...



Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu bölgenin ekonomik ve sosyal değerini arttıracak projeler hakkında gerekli girişimlerde bulunmak üzere Ankara' da Bakanlıklar nezdinde çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. İlk ziyaret, Gebze'ye kazandırılması planlanan fuar alanı kapsamında TOKİ' ye yapıldı. Sonrasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün makamlarında ziyaret edilerek bölge ile ilgili çeşitli projeler karşılıklı olarak değerlendirildi. 


Gerçekleştirilen görüşmelerde, Gebze Askerî Kışlası' na ait yaklaşık 572 dönümlük alanda kurulacak bir fuar alanının bölge ve Türkiye açısından önemli olacağı, ticari, sosyal ve toplumsal anlamda büyük katkılar sağlayacağını belirten Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, gerek ulaşım ve gerekse mevcut konumu itibariyle fuar alanı için en uygun yerin askeri kışla alanı olduğunun altını çizdi. Gebze halkına her anlamda nefes aldıracak fuar alanı, Oda'nın faaliyetleri, girişimleri ve hedefleri ile ilgili bilgilerin aktarıldığı görüşmede,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin, bölgede katma değer oluşturacak ve her iki tarafın kazanabileceği bir projeyle gelinmesi durumunda söz konusu alanda farklı düzenlemeler yapılmasına kurum olarak sıcak bakabileceklerine işaret etti. 


TOKİ Daire Başkanlığı ile Gebze Ticaret Odası arasında proje işbirliği geliştirmek ve bölgenin kalkınması için ortak paydada buluşmak amacıyla en kısa zamanda gerekli temaslara geçileceği belirtilerek ziyaret son buldu. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı' na yapılan ziyarette, Gebze için önemli bir diğer konu olan, enerji ve ekonomik açıdan büyük kazanımları beraberinde getirecek "metro hattı" ile ilgili Gebze Ticaret Odası' nın hedeflerini dile getiren Nail Çiler, bölgenin sahip olduğu konumdan ötürü aktif nüfusunun gündüz 1 milyonun üzerine çıkmasının ciddi bir trafik aksaklığına yol açtığını, bu yüzden Kadıköy- Kartal metro hattının PendikKaynarca'ya kadar değil, Dilovası' na kadar uzatılması yönündeki taleplerinde ısrarlı olduklarının altını çizdi. 


Gebze Ticaret Odası'nın başkent programına, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Divanı ve Genel Sekreter katıldı. 



Küresel Ana Haber


Geri Dön