25 / 04 / 2024

Gebze ve Darıca kışlaları devredildi!

Gebze ve Darıca kışlaları devredildi!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Basın Yayın Enfermasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yerel Medya Bakanlarıyla Buluşuyor” toplantısında Gebze'deki kışlanın tamamı TOKİ'ye ve Darıca Askeri Kışlası'nın Büyükşehir'e devredildiğini söyledi.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Yerel Medya Bakanlarıyla Buluşuyor" adlı toplantıda Kocaeli ve Sakarya basını ile bir araya geldi. Gebze ve Danca'da bulunan askeri alanlarla ilgili konuşan Bakan Işık, Darıca Askeri Kışlası'nın Büyükşehir'e devri ile ilgili anlaşmamızı yaptık. Uygun alanlara kamu binaları yapılacak. Diğer alan ise büyük bir kent park olarak kalacak. Gebze'deki kışlanın tamamı TOKİ'ye devredildi.  TOKİ  ve Büyükşehir Belediyesi bir protokol yaptı." dedi. 


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ''Yerel Medya Bakanlarıyla Buluşuyor" adlı toplantıda Kocaeli ve Sakarya basını ile bir araya geldi. Toplantıya Bakan Işık'm yanı sıra Kocaeli Valisi Haşan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Basın Yayın ve Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş ve basın mensuplan katıldı. 

GEBZE TREN SEFERLERİ 10 NİSAN'DA 
BAŞLIYOR 

Toplantıda açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Adapazarı - Pendik arası sefer sayısı 4'dü. Bu 8 sefer olarak güncedendi. Adapazarı İzmit - Hereke - Gebze - Pendik arası her gün 8 sefer olarak hizmet verecek hat 10 Nisan itibariyle başlayacaktır. Gebze bölgesinde Metro 2018 yılı için hazırlanıyor. Bu Gebze hattını Sabiha Gökçen Havalimanı'na entegre edince, İstanbul'la bağlantısı da olmuş olacak" dedi. 

DARICA KIŞLASI KENT PARK OLACAK 

Gebze ve Danca'da bulunan askeri alanlarla ilgili de konuşan Bakan Işık, "Danca Askeri Kışlası'nın Büyükşehir'e devri ile ilgili anlaşmamızı yaptık. Burasının devri yapıldı. Uygun olan kısımlarına kamu binalan yapılacak. Diğer alan ise büyük bir kent park olarak kalacak. Orada zeytinlik ağaçlar var. Bu yapının bozulmasına ve zarar gönnesine müsaade etmeyeceğiz. Gebze'deki kışlanın tamamı TOKİ'ye devredildi. Fuar alanı olarak ayrılmadı. Fuar alanı her yerde yaparsınız, öyle bir şey yok. TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi bir protokol yaptı. Büyükşehir Belediyesi TOKİ'ye bazı araziler vererek Gebze'deki kışlanın bir bölümünü eğitim alanı ve yaklaşık 200 bin metrekaresini de park alanı olarak kullanılması sağlanacak. Gebze Kışlası'yla ilgili en önemli önceliğimiz Metro yapımında karşılaşacağımız sorunlarla ilgili burayı bir rezerv alanı olarak düşünüyoruz" dedi.


Hedef Gebze


Geri Dön