19 / 04 / 2024

Gebze'de 40.1 milyon TL'ye icradan satılık 3 gayrimenkul!

Gebze'de 40.1 milyon TL'ye icradan satılık 3 gayrimenkul!

Gebze İcra Dairesi, arsa hissesi, iki katlı prefabrik fabrika ve idari binasını satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 40 milyon 155 bin 694 TL olarak açıklandı.



Gebze İcra Dairesi, arsa hissesi, iki katlı prefabrik fabrika ve idari binasını 40 milyon 155 bin 694 TL'ye satışa çıkardı. Gayrimenkullerin ihalesi 30 Kasım 2020 günü gerçekleşecek. 

T.C.GEBZE İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kocaeli İl, Gebze İlçe, 419 Ada, 9 Parsel, Muallim Mahalle/Köy, 17.155,13 metrekare yüzölçülmü ana taşınmazın 1902/2400 hissesi ve İKİ KATLI PREFABRİK FABRİKA VE İDARİ BİNASI vasıflı taşınmazdır. Bilirkişi Raporuna Göre: Satışa konu taşınmazın Gebze ilçesi Muallim köyü 419 Ada, 9 nolu parselin 17 155.13 m²yüz ölçümlü sanayi parseli olup, çevresinde yoğun sanayi ve depolama tesisleri olduğu, eski Bağdat yoluna cepheli, Anadolu Otoyoluna ve Muallim Köy Caddesine yakın, ulaşımı kolay, tüm Belediye ve alt yapı hizmetlerinden yararlanan, alım satım kabiliyeti olan bir konumdadır. Taşınmaz üzerinde iki bölmeli üretim binası, depo, 3 katlı idari bina, trafo binası, sundurma, Bekçi binası, kantar, boş durumda 2. ci Fabrika binası olduğu tespit edilmiş olup, ancak binaların oldukça bakımsız olduğu gözlenmiştir.

1- Ana Üretim Binası: 2 bölmeden oluşup toplam alanı5.566,81 metrekaredir. Binanın tabanı helikopter betonlu duvarlar kısmen düz sıvalı tuğla duvar kısmen alüminyum panel kaplıdır. Çatı prefabrik beton kolon üzerine oturtulmuş prefabrik beton kirişler üzerinde alüminyum sandviç levhalarla kaplı (ek fotoğrafta görüldüğü gibi dış duvar üzeri çepeçevre alüminyum levhalarla kaplıdır.) Fabrika binası Boyahane, sevkiyat ve imalathane olarak iki ayrı bölümden oluşmaktadır. İki bölüm arasında mal sevkiyatını sağlayan 2 adet demir kapı bulunmaktadır. Binanın yapısal özellikleri dikkate alındığında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapı yaklaşık birim maliyetlerine göre III sınıf A grubu yapılar sınıfına girmektedir.
2- Depo Binası: İki bölmeden oluşup, toplam alanı 929.32 metrekaredir. ( ek fotoğrafta görüldüğü gibi) tabanı perdahlı satıh betonlu, dış duvarları düz sıvalı tuğla duvar üzerinde bina çepeçevre alüminyum sac kaplıdır. Çelik konstrüksiyon çatısı alüminyum sac kaplıdır. İçerisinde 3tonluk vinç olup bina boş durumdadır.Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapı yaklaşık birim maliyetlerine göre III sınıf A grubu yapılar sınıfına girmektedir.
3- İdari Bina: Fabrika ana binasına bitişik, 515.00 m²oturma alanlı ve 3 katlıdır. Toplam alanı 1.545,00 metrekaredir. fotoğraflarda görüldüğü gibi Binanın dış doğramaları alüminyum, zemin katta idari ofisler, kalıp hane, kimya laboratuarı, işçi kabinleri, duş ve soyunma odaları bulunmaktadır. Zemini kırma taşlı mozaik, iç kapılar alüminyum doğramadır.
1.normal kat üretim, planlama, satış, ihracat, muhasebe, müdür odası ve toplantı odasından oluşmaktadır. Zemin döşemeleri kısmen laminant kısmen mermer kaplı olup, duvarlar yağlı boya, tavan asma tavan, pencereler PVC doğrama, ara bölmeler alüminyum ve camlı, iç kapılar ahşap, Bay ve Bayan tuvalet zeminleri seramiktir. Yemekhanede mutfak dolapları laminat, mermer tezgahlıdır. 2. Normal kat 4 adet ofis odası ve 2 adet yönetici odası ve koridordan oluşup odalar halıfleks ve laminant kaplı duvarlar yağlı boya, kapılar ahşap, koridor mermer döşemedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapı yaklaşık birim maliyetlerine göre III sınıf B grubu yapılar sınıfına girmektedir.
4- Bekçi Kulübesi: Yaklaşık 16.00 metrekare alanlı olup Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapı yaklaşık birim maliyetlerine göre II sınıf B grubu yapılar sınıfına girmektedir.
5- Trafo Binası: 72.00 metrekare alanlı olup Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapı yaklaşık birim maliyetlerine göre II sınıf B grubu yapılar sınıfına girmektedir.
6- Sundurma: Ana binanın bitişiğinde olup yaklaşık 241.50 metrekare alanlı olup 3 tarafı açık basit çatı makaslı olup çatı sac kaplamalıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapı yaklaşık birim maliyetlerine göre I sınıf A grubu yapılar sınıfına girmektedir.
7- Saha Betonu: (Taban betonu atılmış kolon filizleri görünmekte olan temel alanı dahil) yaklaşık 766.00 metrekare alanlı olup Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapı yaklaşık birim maliyetlerine göre I sınıf A grubu yapılar sınıfına girmektedir.
8- Çevre Duvarı: Sıvalı tuğla duvar üzerine 1.20 mt yükseklikte tel çit olup toplam yaklaşık 262.00 metrekare alanlı olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapı yaklaşık birim maliyetlerine göre I sınıf A grubu yapılar sınıfına girmektedir.

TAŞINMAZIN TAPUDA KAYITLI TEFERRUATLARI
Kıymet takdirine konu aşağıda teknik özellikleri belirtilen makine, tezgah ve ekipmanların uzun süre atıl ve gayri faal halde bırakıldıkları, bu haliyle makinelerin çalışan hareketli aksamları ile aktarma organlarının oksidasyona uğradığı, bu aksamların yeniden bakım ve onarımlarının yapılmalarının gerektiği hususu nazara alınarak, gerek kendi ikinci el piyasasında ve gerekse serbest piyasa koşullarında mevcut durumları itibariyle yapılan değer araştırmasında, mevcut makine, tezgah ve ekipmanlarda olumsuz bu şartlar muvacehesinde meydana gelen eskime ve amortisman kayıpları nazara alınarak yapılan değerlendirmede, değer kaybına konu makine, tezgah ve ekipmanların aşağıda karşı hizalarında belirtilen değerlerde oldukları,
Makine ve ekipman
Kalıpçı freze tezgahı (evren) 2 adet
Taşlama motoru, 1997 model 1 adet
üniversal freze tezgahı, rus menşeyli 2 adet
Dik freze tezgahı (los-evren marka 1990, no:571) 1 adet
Polisaj makinası devre dışı ayde marka, 1990 model komple 1 adet
Kompresör ünitesi, 1 ad. Vidalı kompresör (ML 22 ingersolirant), 1 ad. Vidalı kompresör(nuldar) 1 ad. Kurutucu (ingersdolirant) 1 ad. Hava tankı (boşan)
Sütunlu matkap (35'lik) toya marka 1 adet
Çentik açma makinası 1 adet
Ark erozyon tezgahı elar marka 1997 2 adet
Oto hassas toleranslı boy kesme makinası 1 adet
Kazan dairesi: 500.000 kcal teta marka kazan 1997 model, oertli brülör pompa grupları ve tesisatı, hidrofor komple, komple Ipg tankı ve tesisatı 2 adet
Jeneratör (265 KVA) İtalyan malı diesel, tip:G$CE 37 LC N0:2643 1990 model 1 adet
Tır kantarı (80 ton) 1 adet
Kumlama ve kostik ünitesi
Kalıp tenefere tesisi (yüzey sertleştirme)
Hassas kesim (omurzak) 1 adet
Profil frezeleme, özçelik mak. 2 adet
Panel presleme makinası 1 adet
10 tonluk köprülü vinç 1 adet
Ön taraf 7,5 ton gezer vinç 1 adet
1 tonluk gezer vinç (erkuş) 1 adet
Bant makinası 1 adet
Boyahane ünitesi, 9 adet krom profil havuzu, 2 adet kurutma fırını,
2 adet 7m. Uzunluğunda boya atma kabini, 2 adet 2500 kg. Iık gezer köprülü vinç
Trafo 1 ad. 1600 KVA 1 ad. 1000 KVA
Masa üstü matkap 1 adet
çift kafa kesim oımırzak 1 adet
Açılı kesim özçelik makine 1 adet
Enefco Alüminyum Ekstrüzyon Pres 2500 tonluk ekstrüzyon pres Termo-Flet konveyör bandı 45m2 lik Biyet tav ocağı, LPG ısıtmalı kalıp tav ocağı ve termik fırın 12 m'llk Germe ve Testere üniteleri Double puller sistem, Ollgear PLC kontrol ünitesi, Water Quanch su soğutma sistemi, 2 adet 1,000.000 kcal/h su soğutma kuleleri.
Alüminyum Ekstrüzyon Pres (yerli) konveyör bandı 35 m,Tık, kalıp tav ocağı, termik fırın, germe ve testere üniteleri, Allan Bradley PLC kontrol ünitesi, Alfa Lavaleşanjör, Yuken marka hidrolik devre elemanları ve kalıpları dahil.
Rulo sarmalı ambalaj makinası, Baster kantarı ve etiket makinası dahil 1998 model yerli, Tekmak Marka. 1 adet
Bant makinası Derimaksan 1 adet
Endsütriyel atıksu arıtma tesisi, 350 kişilik paket tipi, evsel atıksu arıtma tesisi-1998 model, PLC kontrollü endüstriyel arıtma ünitesi- 1998 model PLC kontrollü, Deiyoinize ünitesi kimyasal ve ultraviyole içme suyu arıtma ünitesi. 2 adet
Monoray vinç (2,5 ton) PR2-2 tip 4 hareketli 1999 tip imali, yerli 2 adet
Gezer köprülü vinç (15 ton) Samsung mak. komple sistemiyle 1 adet
Gezer köprülü vinç (12,5 ton) Abus marka komple sistemiyle 1 adet
Gezer köprülü vinç (10 ton) 1 adet
Monoray vinç (750 kg.) 1 adet
Zincirli Monoray vinç 1 adet
Yarı otomatik şeritli testere UMSY 330 1997 model yerli tezmaksan marka 1 adet
Daire testere mak. (Alfa Özçelik) 1998 model 2 adet
Fitil birleştirme makinası uzmaksan No:20,1998 model 1 adet
Torna tezgahı 1 adet
Planya tezgahı, alexandrai marka 1 adet
Kaynak jeneratörü (mansfield marka) 1 adet
Daire demir testere mak. Erdem marka 1 adet
Eksantrik pres 30 tonluk 2 adet
Hurda paketleme makinası 1 adet
Pantograf tezgahı 1

İHALEYE KATILIM ŞARTLARI:
İhaleye iştirak edeceklerin DİLOVASI ORGANİZESANAYİ BÖLGESİ BAŞKANLIĞI KURULUŞ PROTOKOLÜ'nde öngörülen nitelik ve koşulları taşıması gerekmekte olup ihaleye iştirak edecek katılımcılar, bu nitelik ve koşullara sahip olarak, bilerek ve kabul ederek ihaleye iştirak etmiş sayılacaklardır.
İhaleye katılımdan önce OSB Müdürlüğünden ihaleye katılım şartlarına haiz olunduğuna dair belge temin edilerek (4562 SK 18.md.) en geç ihale esnasında ibraz edilmesi gerekmektedir.
OSB Ana Sözleşmesinin 54.maddesine göre; OSB'de Tehlikeli, tehlikesiz tüm ‘Geri Dönüşüm Faaliyetleri’ veDOSB alanı içinde kurulamayacaktır. Bu maddede belirtilen ve aşığıda listelenen;
a) Karma ve ihtisas OSB'lerde;1) Ham petrol rafinerileri, 2) Kömür veya bitümlü şiştin sıvılaştırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler ile asfalt plent tesisleri 3) Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri, 4) Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler, 5) Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler, 6) Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenerek ara/nihai ürüne dönüştürülmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeriradyoaktif atık tesisleri, 7) Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler, 8) Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri, 9) İhtisasOSB’ninkendi üretim faaliyetleri sonucunda oluşan atıklardan enerji üreten tesisler hariç olmak üzere İhtisas OSB lerin kuruluş protokolünde belirtilmeyen alanlarında faaliyet gösteren tesisler,
b) Karma OSB'lerde; 1) Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği, depolandığı ve dolumunun yapıldığı tesisler, 2) Petrokimya kompleksleri, 3) Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri, 4) Klor-alkali tesisleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları, 5)Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler, 6) Ham deri işleme, padok ve sadece hayvan kesimi yapılan tesisler, 7) Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri madenleri kırma ve öğütme tesisleri. 8)Katı atık ayrıştırma tesisleri ve her türlü atığın nihai ve/veya ara dopalanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler ile toksit, tıbbive tehlikeli atıkların yakılmak ve kimyasal yolla arıtılmak suretiyle bertaraf edilmesine yönelik tesisler, 9)(DEĞİŞİKRG-16/04/2020-31101) Sanayi parselleri ile hizmet destek alanlarında katılımcıların kendi ihtiyacı için kurulanlar hariç, güneş ve rüzgar enerjisine dayalı eletrik enerjisi üreten tesisler kurulamaz. Bu şartlara haiz olan katılımcı ihaleyi kazandığı takdirde 4562 sayılı OSB Kanun ve Uygulama Yönetmelik hükümlerini kabul etmiş sayılacaktır.

Yüzölçümü : 17.155,13 metrekare
Arsa Payı : 1902/2400 hissesi
İmar Durumu : 1/1000 Ölçekli İmar Planında Sanayi Alanında kaldığı, Emsal : 0,70, ön ve arka çekme mesafesi 15,00 m, yan çekme mesafesi 10,00 m ve bina yüksekliği Hmax: Serbest olduğu belirtilmektedir.
Kıymeti : 34.067.564,50 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
1. Satış Günü : 30/11/2020 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 25/12/2020 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Gebze Adliyesi 1. Kat B Blok 116 nolu Mezat Salonu Gebze KOCAELİ -

2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kocaeli İl, Dilovası İlçe, 719 Ada, 17 Parsel, Çerkeşli Mahalle/Köy, Kocaharman Mevkii, 9.453,67 metrekare yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmazdır. Bilirkişi Raporuna Göre: Bu taşınmaz Çerkeşli caddesine cepheli, Çerkeşli köy merkezine yaklaşık 400,00 m. mesafede, Demirciler OSB(Organize Sanayi Bölgesine) çok yakın, Dilovası İlçesi, Çerkeşli Köyüne, Dilovasından 150-200 m girişte,asfalt yolun solunda kalmaktadır. Bu taşınmaz yola paralel olarak üzerinde yapı bulunmayan boş parseldir. Parselin geometrik konumu çok iyidir.

Yüzölçümü : 9.453,67 metrekare
İmar Durumu : Kocaeli, Dilovası, Çerkeşli köyü, Ballıkaya mevkii,719 ada ve 17 nolu (Eski 1485 nolu parsel) 1/1000ölçekli Revizyon Uygulama imar planında Tır Parkı alanında, yolda ve parkta kaldığı belirtilmekte.
Kıymeti : 5.672.202,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
1. Satış Günü : 30/11/2020 günü 14:20 - 14:25 arası
2. Satış Günü : 25/12/2020 günü 14:20 - 14:25 arası
Satış Yeri : Gebze Adliyesi 1. Kat B Blok 116 nolu Mezat Salonu Gebze KOCAELİ

3 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kocaeli İl, Dilovası İlçe, 718 Ada, 1 Parsel, ÇERKEŞLİ Mahalle/Köy, Ballıkaya Mevkii, 1.039,82 metrekare yüzölçümlü Tarla vasıflı Taşınmazdır. Bilirkişi Raporuna Göre: Bu taşınmaz parsel, Dilovası İlçesi, Çerkeşli Köyü Mahallesine,Dilovasından 150-200 m girişte, Çerkeşli caddesine cepheli, Çerkeşli köy merkezine yaklaşık 400,00 m. mesafede, Demirciler OSB(Organize Sanayi Bölgesine) çok yakın, üzerinde yapı bulunmayan boş parseldir. Bu taşınmaz yola paralel olarak sağda ince ve uzun bir parsel görümündedir. Geometrik konumu parselin değerini olumsuz yönde etkilemektedir.

Yüzölçümü : 1.039,82 metrekare
İmar Durumu : Kocaeli, Dilovası, Çerkeşli köyü, Ballıkaya mevkii,718 ada ve 1 nolu (Eski 1484 nolu parsel) 1/1000ölçekli Revizyon Uygulama imar planında Ticaret alanında, yolda ve parkta kaldığı belirtilmekte
Kıymeti : 415.928,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
1. Satış Günü : 30/11/2020 günü 14:40 - 14:45 arası
2. Satış Günü : 25/12/2020 günü 14:40 - 14:45 arası
Satış Yeri : Gebze Adliyesi 1. Kat B Blok 116 nolu Mezat Salonu Gebze KOCAELİ

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/6794 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.20/10/2020


Geri Dön