19 / 04 / 2024

Gediz bilgilendirme toplantısı gerçekleşti!

Gediz bilgilendirme toplantısı gerçekleşti!

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün Gediz'i kirleten unsurları gidermek amacıyla hayata geçirdiği çalışmaların anlatıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gediz'i kirleten unsurların giderilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.



Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Gediz'i kirleten unsurları gidermek ve MASKİ'nin Çevreye yönelik hayata geçirdiği çalışmaları anlattığı bilgilendirme ve çözümleme toplantısı Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirildi.  Toplantıda Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, MASKİ Atık Su Arıtma Dairesi Başkanı Ulvi Kaynak, Projeler Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz ve ekibi yer aldı. Toplantıda Gediz'i kirleten unsurların giderilmesi ve çevreliliğine neden olan oluşumların giderilmesine yönelik görüşmeler yapıldı. Toplantı hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, "Her ay rutin olarak Gediz'i kirleten unsuları gidermek ve çözüme ulaştırmak için MASKİ'nin çevreye yönelik hayata geçirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda MASKİ'nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde işletmeye alınan arıtma tesisleri ile Organize Sanayi Bölgelerinde çevre kirliliğine neden olan oluşumların atık suları ile zeytin karasularının çözümlenmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile MASKİ Genel Müdürlüğü'nün görev sınırlarının belirlenmesine yönelik bilgilendirmeler yapıldı" dedi. 


Çalışmalar diyalog halinde yürütülmeli 

Toplantıların rutin olarak devam edeceğini belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, "Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi olarak karşılıklı istişareler ile Manisa iline ait çevre kirliliğine neden olacak oluşumların giderilmesine yönelik çalışmaların diyalog halinde birlikte yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada MASKİ olarak göreve geldiğimiz günden bu yana gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bundan sonra ki süreçte de MASKİ olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu. 


Karaelmas Gazetesi



Geri Dön