18 / 04 / 2024

Gelecek hafta dolar, euro ve sterlinde neler olacak? Okumadan pozisyon almayın!

 Gelecek hafta dolar, euro ve sterlinde neler olacak? Okumadan pozisyon almayın!

Dolarda yükseliş sürecek mi? Yukarı yönlü ivmelenen euro çıkışını sürdürecek mi? Sterlin'de uzmanların beklentisi gerçekleşecek mi?



 Gelecek hafta dolar, euro ve sterlinde neler olacak? Okumadan pozisyon almayın!

Dolar Endeksi (DXY) 24 Mayıs 2021 haftasında başlayan yükseliş trendini sürdürürken bu trendin üzerinde daha agresif ikinci bir trendin 21 Şubat 202'de başladığı ve halen etkin olduğu ifade ediliyor. Dolar endeksinin aşağı yönlü bir seyir izlemeye başlaması için bu trendin kırılması gerektiği vurgulanırken bunun için 108,571 desteğinin aşağı yönlü kırılması gerektiği ifade ediliyor. Bu gerçekleşmediği sürece inişli çıkışlı bir seyir izlense de yukarı yönlü trend devam edecek. Yukarı hareketlerin devamı halinde ise 114,240 ve 115,532 seviyeleri önemli direnç noktaları olacak. Euro/dolar paritesi ise 7 Şubat 2022'de 1.14948 dolar seviyesinden başlattığı düşüş kanalı içerisindeki seyrini sürdürüyor. Aşağı yönlü hareketin devamı bekleniyor.

Dolar/TL paritesinde seyir nasıl olacak?

Dolar/TL paritesinde ise 18.25 seviyesinin üzerinde kalması olası yukarı hareketler için teknik anlamda ciddi bir risk. Dolar / TL paritesinde 3 Ocak 2022 tarihinde 12.75 TL seviyesinden başlayan agresif yükseliş trendinin de destek noktasına yakın. Bu sebeple dolar/ TL paritesinde kısmi bir rahatlamadan bahsedebilmek için paritenin öncelikle bu seviyenin altına inmesi gerekiyor. Bu seviyenin gerçekleşmesi halinde 17.77 TL seviyesi ara destek noktası olmak üzere 17.07 TL seviyesinde bulunan hem yatay hem de trend desteğine doğru bir geri çekilme söz konusu olabilir. TL'nin dolar karşısında yükselmesi ancak su seviyenin altına gelinmesi aşağı yönlü hareketin hızlanmasını sağlayabileceği belirtiliyor. Ancak dolar / TL paritesi 18.25 TL seviyesinin üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü hareketini sürdürecek beklentisini hatırdan çıkarmamak gerekiyor.

Dolar ve altın patlamaya doğru gidiyor iddiası! Dolarda yeni zirve ne olacak?

İslam Memiş bu kez sevindirdi! İşte altında alım fırsatı için son tarih

Altını, doları, eurosu olanlar dikkat! Kritik tarihe günler kaldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön